Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søvnmangel, Spiseforstyrelser og svømning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng 15 år,

I mine øjne er du et fantastisk forbillede! Og jeg tror, dit brev vil inspirere rigtig mange til at gå efter sine drømme. For hold op, hvor er du inspirerende. Du har på trods af modstand besluttet dig for at fylde dit liv med det, der gør dig glad. Nu er der desværre dukket modstand op – men det er jeg slet ikke i tvivl om, at du vil kunne overvinde. 

Når jeg synes, at du er et forbillede, så er det fordi, du SÅ stærkt kan mærke dine drømme og handle på dem! Den nat, da du meldte dig til svømning, lyttede du til stemmen indeni og handlede på den. Det var modigt. Mange mennesker lukker nemlig ned for deres drømme af frygt. Men de kommer så også til at leve et liv uden den følelse af begejstring og glæde, du beskriver så stærkt, når du fortæller om svømningen og dit liv lige nu.

Min første tanke er: Ved din mor, og resten af din familie, hvordan du har det? Ved de, at du troede din svømmedrøm sluttede, da I flyttede til Norge? Hvor smertefuldt det var for dig, da din mormor henkastet kommenterende på OL 2016? Og hvor sej du har været, da du selv og alene fandt vejen tilbage til svømningen og endda blev rykket op på konkurrencehold? 

Umiddelbart lyder det som om, du ikke har fået talt ordentlig med dem? Hvad tror du, der vil ske, hvis du viser din mor og resten af familien, det brev du har skrevet til os? Og måske vores svar?

Det er vigtigt, at ALLE i en familie bliver hørt og forstået. Og at man hjælper hinanden med at opnå det, man hver især oplever som værdifuldt. Dine drømme er vigtige – så vigtige, at du faktisk reagerer med ikke at kunne sove og spise, når du tænker på, at du kan blive forhindret i at leve dem ud. 

Derfor er det også nødvendigt, at de voksne omkring dig får indblik i, hvordan du har det. De skal lytte til dig og hjælpe dig. Måske kan du og din familie nemlig sammen finde en overraskende måde at løse dilemmaet, så du kan fortsætte glæden ved konkurrencesvømningen og dyrke dit helt klare talent.

Nu ved jeg ikke hvorfor, I skal flytte tilbage til Danmark. Kan det måske kan udskydes nogle år? Eller kan du/I bo begge steder? Kan du ”pendle”? Måske findes der et kostgymnasium tæt på dine venner og svømmeklub i Norge, du kan flytte på? Måske en efterskole?

Hvis det ikke er muligt at blive i Norge, er der så en svømmeklub i Danmark, som I allerede nu kan undersøge sammen? Og kan I lave nogle aftaler for, hvordan du skal holde kontakten til vennerne i Norge? 

Jeg ved godt, at jeg stiller mange spørgsmål og ikke har nogle svar på, hvordan dilemmaet kan løses. Men jeg forestiller mig, at det kan hjælpe dig, at få talt disse muligheder igennem med din familie. 

Du mærker en smerte over ikke at have svømmet i 4 år. Og ja, du kunne måske have været endnu bedre i dag, hvis du ikke var stoppet. Men det kunne også være, at der var sket noget, som havde gjort dig dårligere. Eller at du nu har fået nogle erfaringer og oplevelser, der vil betyde, at du når endnu længere med svømningen nu, end du ellers ville have gjort. Det kan man aldrig vide. Så mit råd til dig er, at du fokuserer på styrken i at vælge efter hjertet, netop som du nu har gjort. 

Jeg blev oprigtigt rørt over din beskrivelse af, hvordan det føles at brænde for noget. Jeg ønsker for dig, at du tager den følelse med dig, uanset hvor du flytter hen og uanset hvor gammel, du bliver. Så bliver du helt sikkert et meget rigt menneske.

Mange kærlige hilsner BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat