Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søstre..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det godt, at du har skrevet herind. Jeg er ked af at høre, at du har skrevet herind flere gange uden at få svar. Jeg vil gøre mit allerbedste for at give dig nogle råd, som kan hjælpe dig.

Når jeg læser dit brev, så tænker jeg, at det ikke er så nemt at være dig lige nu. Alle børn har ret til at havde det godt derhjemme, og det gælder også dig! 

Du skriver, at din lillesøster er blevet undersøgt af nogle læger. Det fortæller mig, at dine forældre måske godt er klar over, at din søster har nogle vanskeligheder. Jeg forestiller mig, at din søster faktisk også har det rigtig svært - selvom det måske kan være svært at forestille sig, når hun opfører sig på den måde.

Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er nok. 4 år er rigtig lang tid, når noget er svært.

Jeg tænker på, om du mon har en pædagog eller lærer, som du er glad for at tale med? Så kunne du jo starte med at fortælle hende eller ham, at det faktisk er ret svært derhjemme. Du har simpelthen været så god til at beskrive både, hvad der sker derhjemme og dine følelser her i brevet. Så jeg er sikker på, at du kan forklare det hele til en anden voksen også. Så kunne den voksne jo hjælpe dig med at forklare dine forældre, at du faktisk synes, at det er rigtig svært. 

Eller måske kan du skrive et brev til dine forældre - ligesom du har skrevet ind til os? Nogle gange er det nemmere med breve, fordi det er lidt nemmere at styre følelserne, end når man skal tale sammen.. Jeg vil råde dig til at fortælle om dine følelser i forhold til din søster. At du faktisk bliver ked af det, når hun roder på dit værelse, og når hun taler om din størrelse. For det er nemlig slet ikke iorden, og der er nogle voksne, som skal hjælpe både din søster og dig, så I kan få det bedre sammen.  

Måske kan du foreslå, at I lavede nogle familieregler derhjemme? Du kan jo fortælle, at der stod i brevet fra os, at det måske var en god ide? For jeg tror faktisk, at det ville hjælpe dig rigtig meget, hvis du vidste, hvad du skulle gøre, når din søster går over dine grænser? Tror du mon også det? Du kunne jo spørge dine forældre, hvad de synes, at du skal gøre, når hun slår dig eller gennemroder dit værelse?

Håber du får en god snak med fx din lærer og din forældre, så du kan få en mere tryg hverdag og forhåbentlig et bedre forhold til din søster. 

Herfra får du et kæmpe kram og en "godt gået" for at sige fra.

Knus BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat