Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søster synes ikke at vi skal have sex mere

Hej BørneTelefonen

Min kærestes søster på 12 år sagde her til min kæreste at vi skulle holde op med at have sex fordi det larmede og at hun har skrevet det ned hvornår vi har sex, hvilket jeg synes det er vildt ubehageligt.

Jeg mener selv at vi er meget opmærksomme på om vi larmer eller ej.

Vi har heller ikke sex så tit mere pga. hende..

Det er vildt ubehageligt at hun skriver det ned og at hun ved det. Fordi man kan ikke bare stoppe med det pga. hun siger det, dog heller ikke at have hende i bagtankerne hele tiden.

Hvad skal vi gøre og sige til hende?

17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 17 årige

Hvor er det dejligt, at I er så opmærksomme og betænksomme.

Som du selv skriver, skal en søster jo ikke bestemme, om I skal have sex eller ej. Men det er fint, at I vil tænke over om I generer hende med lyde.

Nu kender jeg jo ikke jeres forhold, men måske kan I overveje i en periode at have sex, når hun ikke er i huset eller på nogle andre tidspunkter end om aften. For jeg kan da sagtens forstå, at det ikke er fedt, at have lillesøster i baghovedet hver gang.

Måske kan din kæreste forklare søsteren, at I er meget glade for hinanden og at sex er en narturlig ting – og det er ikke noget, som hun kan bestemme over, men I vil selvfølgelig tage hensyn. Jeg tænker, at I skal lade som ingenting ift. at hun skriver det ned – det er måske bare hendes måde, at håndtere det på.

Hvis det kommer til at gå ud over jeres sexliv eller søsteren bliver mere irriteret, så kunne I måske prøve at tale med din kærestes forældre om det også. Det er jo helt forståeligt, at I gerne vil have sex med hinanden, og mon ikke der kan findes en vej, så I kan det og søsteren samtidig kan føle, at der bliver taget hensyn til hende.

De bedste tanker fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat