Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søster synes ikke at vi skal have sex mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 17 årige

Hvor er det dejligt, at I er så opmærksomme og betænksomme.

Som du selv skriver, skal en søster jo ikke bestemme, om I skal have sex eller ej. Men det er fint, at I vil tænke over om I generer hende med lyde.

Nu kender jeg jo ikke jeres forhold, men måske kan I overveje i en periode at have sex, når hun ikke er i huset eller på nogle andre tidspunkter end om aften. For jeg kan da sagtens forstå, at det ikke er fedt, at have lillesøster i baghovedet hver gang.

Måske kan din kæreste forklare søsteren, at I er meget glade for hinanden og at sex er en narturlig ting – og det er ikke noget, som hun kan bestemme over, men I vil selvfølgelig tage hensyn. Jeg tænker, at I skal lade som ingenting ift. at hun skriver det ned – det er måske bare hendes måde, at håndtere det på.

Hvis det kommer til at gå ud over jeres sexliv eller søsteren bliver mere irriteret, så kunne I måske prøve at tale med din kærestes forældre om det også. Det er jo helt forståeligt, at I gerne vil have sex med hinanden, og mon ikke der kan findes en vej, så I kan det og søsteren samtidig kan føle, at der bliver taget hensyn til hende.

De bedste tanker fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat