Brev

Søster så os igang!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er bare så fint, at du finder en ”brev-form”, som passer lige præcis dig.

Jeg er enig med din kæreste. Det kan ske, at man bliver "opdaget", når man bor sammen med andre. Derfor er det rigtig vigtigt, at man sørger for at finde nogle "hus-regler", så der er plads til alle. Det er nemlig ikke spor rart at blive "opdaget". Men det er bestemt heller ikke rart at være den, der opdager andre.  
 
Du kan ikke ændre på det, der er sket. Men I kan måske sørge for, at I i fremtiden lukker og måske også låser døren. Når du er intim med din kæreste, er det jo noget, som I har med hinanden. Derudover skal I også tænke på, at det også er din søsters hjem. Hun skal med andre ord ikke være "bange" og frygte, at hun opdager jer igen en anden gang. 

Netop derfor synes jeg, at du skal tage en lille snak med din søster. Du kan måske bare sige, at du er ked af, at I ikke havde lukket døren og så love hende, at I gør det i fremtiden. Jeg tror, det vil være rart for både dig og din søster, at I ikke bare ignorerer episoden. Hvad tænker du om det?

Hvis du har brug for det, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116111. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat