Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Smidt ud

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Jeg kan godt forstå, at den dårlige stemning begynder at påvirke dig, så du ikke længere har den store energi til at lave skolearbejde.

Det er jo faktisk i din fritid, og gennem din familie og venner, du skal hente den energi, der skal til for at gennemføre en uddannelse, med et godt resultat. Men du er i den situation, at dit forhold til din familie påvirker dit humør, og sikkert også dit overskud, i en negativ retning.

At din mor ligefrem beder dig fucke af, tænker jeg er en form for afmagt fra hendes side. Men tonen er i hvert fald ikke acceptabel. Hun er en voksen kvinde, og bør tale ordentligt til dig.

Jeg synes, du skal spørge dine forældre, hvornår de har tid til at sætte sig ned, og tage en snak med dig. Har du mon mod på det?

Forbered dig inden jeres samtale, så du ved, hvad du gerne vil tale om, husk at det skal foregå i en positiv tone, og forsøg ikke at rippe op i de negative ting, som allerede er sket.

Målet skal være sammen at finde ud af, hvordan I kommer videre, og får det godt sammen, så længe I bor under samme tag.

Inden du arrangerer den her snak, med dine forældre, vil jeg foreslå dig at kontakte din UU-vejleder på skolen, som du også selv er inde på. Vedkommende kan sikkert hjælpe dig med, at undersøge muligheden for evt. at flytte hjemmefra og med SU-regler mv. (Du kan også selv tjekke satserne ved at følge dette link www.su.dk)

Hvis du har et fritidsjob, og kan få SU, kan du måske få råd til at leje et værelse? Hvis situationen er den, at dine forældre slet ikke er til at tale med, skulle du måske overveje om du kender en, i din omgangskreds der kan hjælpe dig. Det kan være familie eller venner, som vil støtte dig i snakken, med din mor og far.

Det er hårdt når man ikke trives i sin familie, og nogen gange går tingene bare skævt, uden man helt ved hvorfor. Men jeg tror altid, det er et forsøg værd, at tale sammen, fortæl hvordan du har det, og forsøg sammen at finde måder hvorpå, I kan få det bedre sammen. Hvis du har lyst kan du jo også vise dem brevet.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat