Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Smidt ud og drænet.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 19 år

Når jeg læser dit brev, så får jeg øje på en pige, der måske er meget stærkere end hun selv tror. Men jeg får også et billede af en pige, der er nødt til at bede om den hjælp, som hun har ret til. Du beskriver dig selv som "drænet", og det er der ingen, der kan holde til! 

Derfor synes jeg, at du - selvom det er rigtig svært - skal kontakte kommunen. Hvis det er lidt svært at fortælle din historie ”live”, så kan du overveje at skrive den ned, så du kan læse op. På den måde er du sikker på, at du får fortalt alt det, du har på hjerte. Din sagsbehandler skal hjælpe dig med at støtte dig i de ting, du har ret til. Du har også mulighed for at tage en med til mødet en bisidder eller en der kan støtte dig ved mødet. Det kan være en god ven/veninde, lærer, nabo, studievejleder eller måske en du ved kender til reglerne. En anden mulighed er, at du kontakter http://sr-bistand.dk/ - her kan du få gratis rådgivning om dine sociale rettigheder. Du har også mulighed for at få en bisidder hos SR-bistand. Det er gratis!

Jeg håber, du ved, at din mor på ingen måde har ret til at behandle dig på den måde, som hun gør nu. Psykisk vold er ligeså slidsomt som fysisk vold - og derfor er det måske nu, du har mulighed for at komme væk? Når I ikke længere bor sammen, kan du måske også lettere mærke efter, hvad du har brug for. Om du har brug for at tage afstand til hende eller om du måske mere har brug for, at I får professionel hjælp, så I måske kan genoptage kontakten på et senere tidspunkt. Det må tiden vise.

Nu skal du starte med at finde ud af, hvor du kan bo, så du stille og roligt kan komme i gang med hverdagen igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat