Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

smidt ud hjemmefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige,

Det er godt, du har skrevet om hjælp. Jeg kan godt læse, at det er svært for dig hjemme hos mor og usikkert, hvor længe du kan være hos din far. Det er klart, at du har brug for hjælp. 

Som du sikkert ved og har hørt mange gange, så er det din mor, som skal tage ansvar for dig, til du bliver 18 år. Det er altså din mors ansvar at skabe en tryg ramme uden trusler i hjemmet. Sådan lyder det ikke til at være hjemme hos dig lige nu. 

Det kan tit være godt at få nogle til at hjælpe, når man som familie er kørt helt skæv af hinanden. Derfor behøver det slet ikke at være skidt at kommunen er blevet involveret. Jeg tænker faktisk, det er godt. 

Det er nemlig kommunens pligt at hjælpe familier som jer. Og at få hjælp betyder ikke, at din mor bare kan give dig til kommunen. Sagsbehandleren vil tværtimod sammen med dig og din familie finde den bedste løsning for, hvor du kan bo.

Det kunne måske være en tryghed og hjælp for dig at have en bisidder med til mødet på kommunen? En bisidder kan nemlig hjælpe dig med at få sagt det, der er vigtigt for dig. Bisidderen er nemlig udelukkende med for at støtte dig.

BørneTelefonen har et bisidderkops, som tager med børn og unge til møder i kommunen. Vi kan derfor også give dig en bisidder. 

Hvis du har lyst til det, så skynd dig at ringe til os på BørneTelefonen 116111 – så kan vi sikkert godt nå at skaffe dig en bisidder til mødet d. 17. oktober. Bisidderen vil også kunne tale med dig inden mødet om, hvor du gerne vil bo og om dine ønsker for fremtiden. 

Du kan læse mere om bisidder ordningen her: https://bornetelefonen.dk/bisidder

Til sidst vil jeg sige, at det er helt forståeligt, at du ikke kan følge med i skolen, når der er så meget uro hjemme hos dig. Jeg vil derfor råde dig til at få talt med dine lærere. Så de kan støtte dig i at gennemføre skolen på trods af de udfordringer, du har lige nu.

Jeg ønsker dig alt det bedste for fremtiden. Hold fast i din styrke – den kan jeg mærke i dit brev. Og jeg er sikker på, at den kan hjælpe dig godt på vej. 

De bedste hilsener 
fra BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat