Brev

Skuffet mor og søster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tusind tak for dit ærlige brev, om hvordan du har det.

Alle mennesker laver tossede valg fra tid til anden, og de fleste af vores tossede valg, laver vi når vi er teenagere. Lige netop når man er teenager, er det så vigtigt for os at prøve at stå på egne ben og derfor kaster vi os nogle gange i ud i forskellige situationer uden af vide hvor vi havner.

Din mor har fundet cigaretter i din lomme, og du kom til at stikke en løgn fordi du blev forskrækket. De fleste af os har bestemt ikke lyst til at lyve for vores familie, så jeg kan godt forstå at du er blevet ked af det og gerne vil have renset luften.

Jeg tænker at det bedste du kan gøre i situationen, er at tage en snak med din mor, men jeg tænker også at din mor skal have af vide at der er en årsag til at din første reaktion var at lyve. Hvis man føler et vist pres i hjemmet, for at man ikke skal lave fejl, ja så kan det være svært ikke at føle sig nød til at lyve, hvis man kommer til at lave fejl.

Jeg syntes du lyder som en skøn pige, og det lyder også som om din familie ønsker det bedste for dig og jer allesammen. Måske er det der er sket nu, en god anledning til at hele familien sætte sig sammen og holder et familiemøde.  På et familiemøde kan man snakke om hvad man synes virker rigtig godt i familien og hvad der virker mindre godt, og få lavet nogle aftaler. Man kan også lave aftaler om hvordan man snakker om de svære ting der selvfølgelig kommer hen ad vejen. Du kan enten indkalde til møde eller sende dem dette brev med svar og i bunden indkalde til møde.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat