Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skruk 18-årig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Tusind tak for dit meget ærlige brev. Hvor er det fint, at du skriver til Brevkassen med alle dine tanker omkring børn og kærlighedsliv.

Det lyder som om, det er noget, som fylder rigtig meget for dig lige nu, og særligt derfor tænker jeg, at det er godt for dig at få talt med nogen om det. Som du selv skriver, så er du også kun 18 år, og du har ikke helt fundet kærligheden endnu, men mon ikke det kommer. Det håber jeg.

Jeg kan rigtig godt forstå, at det kan være svært at vide, hvad du skal stille op med alle de tanker om søde børn. Du fortæller også, at du arbejder med børn i din fritid, og det lyder som om, du er rigtig glad for børn, og at de også giver dig en hel masse gode oplevelser.

Det er jo rigtig svært at sige, hvornår man er voksen og klar til børn, for det er – som du også skriver – meget individuelt. Du skriver noget om, at de fyre, du leder efter, ikke findes på gymnasiet - måske går du i 2.g? Jeg tænker, at det da i hvert fald også er en vigtig del at medtænke i forhold til børn, at kunne være i din skole og gøre den færdig sammen med dine venner. Men det har du måske allerede tænkt på og talt med nogen om. 

Jeg synes, det er ret flot, at du er så åben omkring det at være skruk som 18-årig. Det fortæller mig, at du er meget ærlig overfor dig selv i forhold til, hvordan du har det. Samtidig tolker jeg også dit brev på den måde, at du er bevidst om, at du er ung, og at der er massere af ting, som du stadig skal og gerne vil opleve i dit liv.

Derfor lyder det også som om, at det du faktisk mest gerne vil lige nu, det er at finde en sød kæreste, som du kan dele dine drømme med. Det håber jeg er rigtigt forstået? Det er i hvert fald et rigtig godt sted at starte.

I forhold til at møde en kæreste, så kan det jo ske på mange måder. Du har sikkert nogle søde veninder og venner, som du er sammen med  - også i din fritid. Måske går I ud eller måske skal I på en ferie eller til nogle hyggelige arrangementer i løbet af sommeren. Det tænker jeg er nogle oplagte muligheder for at møde nye mennesker. Sommeren – hvis altså den snart ville bryde frem – er jo heldigvis et dejligt og godt tidspunkt at se og møde nye mennesker på.

Det tager tid at lære hinanden at kende og bygge et godt og stabilt fundament op sammen, som er stærkt og smukt. Men det er også noget af det mest fantastiske i verden, når kærlighed bare giver mening og det så oveni købet kan skabe et lille barn. Og hvor er det skønt, at du kan se frem til alt det.

Jeg håber mit brev har givet dig lidt ro og balance i forhold til, hvor du er på vej hen i dit liv.

Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for at tale mere med en rådgiver. Det er gratis og anonymt, og den er åben alle dage fra kl. 11.00 - 23.00

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat