Brev

Skilte forældre bruger mig som brevdue

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Det første jeg lægger mærke til i  dit brev er, at du virker rigtig god til at mærke efter, hvad der er det rigtige for dig, og hvad du gerne vil. Kommunikationen mellem dine forældre er ikke – og skal aldrig være – dit ansvar. Derfor kan jeg godt forstå, at du er træt af at være deres brevdue, og jeg vil gerne forsøge at give dig nogle ideer til, hvad du kan gøre, så det ikke bliver din opgave at aflevere beskeder, spørgsmål og svar mellem dine forældre.

Du skriver i dit brev, at du bliver ked af det, når dine forældre ikke kan kommunikere sammen. Jeg kan godt forstå, det må være rigtig svært for dig, når to mennesker du holder meget af, kan have svært ved at tale sammen. Ud fra det du har skrevet, lyder det som om, at dine forældre har svært ved at samarbejde omkring dig. Her tænker jeg på, at når unge der har været kærester slår op, kan det være rigtigt svært for dem, hvis de stadig skal se hinanden og måske snakke sammen eller samarbejde. Det kan fx være svært at gå i samme klasse som en, man lige er stoppet med at være kærester med. På samme måde tror jeg også at voksne – og altså også dine forældre – kan have det. Men det er ikke din skyld, at dine forældre kan have svært ved at samarbejde og kommunikere. Det er dine forældres ansvar at få samarbejdet til at lykkes. Det var ikke din, men dine forældres beslutning, at de skulle skilles.

En mulighed du kan overveje er, at du kan skrive et brev. Brevet kan være et fælles brev til både din mor og til din far. I brevet kan du beskrive, hvordan du har det, når de bruger dig som brevdue. Og du kan fortælle dem, at du ønsker, at de selv står for kommunikationen omkring dig, så du ikke skal give beskeder videre mellem dem.

En anden mulighed kunne være, at du kunne benytte dig af det, man kalder for ”barnets initiativret”. Har du mon hørt om den før? Via barnets initativret kan du kontakte Statsforvaltningen (som er dem, der står for aftaler omkring skilsmisser) og bede dem om at indkalde dine forældre til et møde. I Statsforvaltningen sidder der nogen, der er ret gode til at snakke med forældre, og de vil kunne tilbyde dine forældre hjælp til et bedre samarbejde og en bedre kommunikation.

Du kan finde flere oplysninger om barnets initiativret og få hjælp til at bruge din initiativret her:

 

Jeg håber, du kan bruge nogle af mine ideer. Husk at du altid er velkommen til at ringe eller sms'e til BørneTelefonen 116111 eller logge på Chatten, hvis du har brug for nogle flere ideer eller bare vil snakke om det.

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat