Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige
 

Tak for dit fine brev. Først vil jeg sige til dig, at det er rigtig flot, at du skriver ind til os. Dit brev fortæller mig, at du er en modig pige og storsøster, fordi du prøver at finde en løsning på din lillebrors og dine skænderier. Jeg synes også, at du er rigtig god til at beskrive, hvordan der er hjemme hos dig lige nu. Lad mig prøve at fortælle dig, hvad jeg tænker, når jeg læser dit brev.

Jeg kan se, at din mor og far lige er blevet skilt. Du skriver, at de godt kan være sammen, men at de også skælder ud på hinanden. Jeg kan godt forstå, hvis det er svært for dig. Jeg tænker på, hvor du bor nu? Mon dig og din lillebror bor sammen?

Jeg ved ikke hvor meget, du har snakket med din mor og far om det, der sker med din familie lige nu. Måske har du brug for at snakke mere med dem om, hvordan du har det lige nu? Hvis du har mod på det, kan du sige højt til dem, at du synes det er svært for tiden. Hvis det er en hjælp for dig, kan du vise dem dit brev, du har skrevet til os. Det kan være en måde, at få en snak i gang. Det kan også være, at du har en anden voksen, som du føler dig tryg ved. Det kan fx være en lærer eller en fra din familie, som du har lyst til at snakke med. Her på BørneTelefonen vil vi også meget gerne tale med dig. Jeg tror, det er vigtigt, at du udover BørneBrevkassen kan dele dine tanker med en voksen.

Jeg kan forstå, at du og din lillebror, har det svært med hinanden for tiden. Du skriver, at han slår og driller mere, end han plejer. Det får mig til at tænke på, om det også er svært for din lillebror, at jeres mor og far ikke skal være sammen længere?

Jeg ved ikke, hvad der skete mellem dig og din bror på sommerferien, men jeg kan høre, at I skændes meget. Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig. Måske kan din mor og far hjælpe jer, så I ikke skændes så meget? Jeg tror, det er vigtigt, at du siger højt til dem, når han driller og sparker. Selvom man er storesøster, kan man også have brug for hjælp. Du er også meget velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen på tlf 116 111. Så kan du snakke mere med os om, hvordan du og din lillebror bliver bedre venner.

Du skriver, at din lillebror tager alt din plads, fx når du har brug for din mor. Det får mig til at tænke på, om du kunne lave noget alene sammen med din mor en dag fx efter skole eller i en weekend? Hvis du har mod på det, kunne du sige til hende, at du har brug for at være sammen med hende bare jer to. På den måde får du din mor lidt for dig selv og en pause fra din lillebror. Så kan din lillebror og mor lave noget sammen en anden dag.

Jeg håber, du kan bruge noget af det, jeg skriver til dig her. Jeg synes, du er en sej storsøster, og jeg krydser mine fingre for, at du og din bror bliver bedre venner.

De bedste hilsener

BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat