Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år!

Jeg kan sagtens forstå dit brev. Og jeg kan virkelig også godt forstå, at du savner din far og gerne vil se ham noget mere. 

Der er mange børn, der lige som du, savner den forælder, de ikke ser så meget. Det er helt naturligt. Det sker også tit, at et barn får brug for at være mere sammen med enten sin mor eller far. Og at barnet derfor gerne vil have, at aftalerne om samvær ændres. Det kan være en god ide at fortælle sine forældre, hvis man har det sådan. 

Kunne du derfor tale med din mor om, at du har brug for at se din far noget mere? Og at du savner ham. Ligesom du skriver i dit brev, så kan du forklare hende, at det er lang tid at sidde i et tog i 2 timer. Derfor vil du gerne blive hos din far lidt længere tid og fx overnatte, når du endelig er kommet frem. 

Du og din far kan også snakke om, hvordan I kunne få noget mere tid sammen. Måske har han mulighed for engang imellem at komme til dig, når du har travlt med skolen? Din far kan også kontakte Statsforvaltningen og fortælle, at du gerne vil se ham noget mere. Så vil Statsforvaltningen tale med dig og derefter dine forældre og måske ændre aftalen, så I kan ses mere. 

Da du er 11 år, har du faktisk også det, der hedder initiativret. Det betyder, at du kan fortælle Statsforvaltningen, at du gerne vil se din far mere. Du kan ringe til Børnenes Skilsmissetelefon på 20 60 05 50, så kan de voksne der hjælpe dig. 

 

Jeg synes, du skal starte med at snakke med dine forældre om, at du savner din far. Vis dem fx det brev, du har skrevet hertil. Det forklarer nemlig så fint, hvordan du har det. Hvis din mor stadig ikke vil have, at du sover hos din far, kan du gå videre med de andre ting, jeg har foreslået. Måske tænker du, at det er lidt svært det med initiativret?  Så ring til os på BørneTelefonen på 116111, så kan vi hjælpe dig. 

Jeg håber, du får talt med dine forældre, og at du fremover kan få mere tid sammen med din far. 

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat