Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse og forvirring

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det sker desværre alt for tit, at børnene kommer i klemme, når far eller mor får en ny partner. Når du fortæller om dig selv og dine problemer, lyder det som om din far ikke kan finde ud af at skille tingene ad og tage sit ansvar som far på sig.

I den ideelle verden er det nemlig sådan, at det er din far, der først og fremmest stadig har ansvar for kontakten og opdragelsen af dig, og hans nye kone må prøve at finde en rolle over for dig, der ikke tager din fars ansvar.

Men den ideelle verden er ikke altid som den virkelige verden. Det er en svær balance, både for din far og hans nye kone, men ikke mindst for dig, og det kræver at både de voksne og børnene er gode til at tale sammen.

Det er flot, at du selv har snakket mange gange med din far om det, og jeg kan læse, at du også på andre måder virkelig har forsøgt at få din far til at forstå dig. Så at du slet ikke selv gør noget, er vist ikke rigtigt.

Da det tilsyneladende ikke lykkes selv at løse dine problemer, tænker jeg, at det er din mor og din far, der må tale sammen om det. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, men det er altså begge dine forældres ansvar, at du trives både hjemme hos din mor og på samvær.

Hvis de ikke kan tale sammen om det, kan det være, at de kan få hjælp til en samtale hos Statsforvaltningen, der er den myndighed, der tager sig af samvær og skilsmisse.

Det er måske også muligt, at et andet familiemedlem kan hjælpe til at tale med dine forældre om dine problemer med samvær.

Det er jo ikke til at vide, om det er rigtigt, at din far ikke er færdig med din mor, men så vidt jeg kan bedømme, er det ikke noget, du kan gøre noget ved. Det er og må være din fars ansvar.

Du spørger, om du har været udsat for psykisk vold. Det er meget svært at svare på, men ud fra dine oplysninger tænker jeg, at der nok ikke er tale om psykisk vold. Men jeg er ikke i tvivl om, at det har været en ubehagelig og voldsom oplevelse for dig.

Den bedste måde at få alle de ord fra din far og K ud af hovedet er, at snakke med nogen om det. Du er jo heldigvis rigtig god til at bede voksne om hjælp, så måske kan du også her få noget hjælp til at komme videre. Du kan også skrive dine tanker om det ned, lave tegninger el.lign. og bearbejde det på den måde.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat