Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17

Tak for dit brev. Det er meget tydeligt, hvor meget du holder af både din mor og din far, og at de har været en kæmpe støtte for dig, da du for nyligt mistede din kæreste. Derfor kan jeg også forestille mig, at det har gjort ekstra ondt at få at vide, at de nu skal skilles.

Dine forældre er uenige om, hvorfor de skal skilles, og om din mor har set en anden eller ej. Det kan være rigtig hårdt at stå lige mellem to, man elsker så højt, som du elsker dine forældre, og ikke vide, hvad man skal tro på. Måske har du følt, at du på en måde skulle vælge side? Her tror jeg, at du skal minde dig selv på, at skilsmissen er noget mellem din far og mor. Og uanset hvem af dem, der har gjort eller ikke gjort noget mod den anden, har du ret til stadig at elske dem ligeså højt, som du altid har gjort. Heldigvis ved du godt, at det her ikke er din skyld, og det er vigtigt, at du altid husker på det.

Du er bekymret for, om din far kan klare det, da din mor var hans livs kærlighed. Jeg er ikke i tvivl om, at dine forældre har betydet rigtig meget for hinanden, og sikkert stadig gør det. Men heldigvis kan det godt være, at din far om fx 1 år har det anderledes og lettere kan komme videre og måske finde en anden, han også kan blive glad for. 

Det må have været rigtig hårdt for dig at sidde og trøste din far. Det er en rigtig god egenskab at kunne trøste andre, der ikke har det godt. Men du skal også huske, at du også selv har lov til at reagere. Du har lov til at være ked af det. Og du har lov til at være sur, hvis det er det, du føler. For nogle gange kan man godt komme til at glemme sig selv lidt, når folk tæt på har det rigtig svært.

Jeg kommer til at tænke på, om noget af alt det, der går dig på, er, at du ikke rigtig ved, hvad der kommer til at ske? Og måske føler du ikke, at der rigtig er nogen, du kan vende alle disse tanker med, da du lige nu synes, dine forældre har nok at tænke på? Måske ved dine forældre det ikke selv endnu, men måske kunne du prøve at spørge dem om, hvad planen er? Du kunne måske skrive et brev til dem med nogle af dine spørgsmål? Dine forældre har det selvfølgelig også svært, men jeg er sikker på, at de vil gøre alt, hvad de kan, for at svare på dine spørgsmål så godt som overhovedet muligt.

Derudover kunne det være en god idé at finde nogen, du kunne snakke med om de tanker, du gør dig. Måske er der en lærer på skolen, der vil være god at snakke med? Måske en god veninde? Eller en god venindes mor? Du vil måske opleve, at det kan være nemmere at snakke åbent med nogen uden for familien.

Snart sker der en masse dejlige ting i dit liv. Du bliver 18, får hue på og skal til galla. Alle disse ting, synes jeg stadig, du skal glæde dig til. Dine forældre kommer måske desværre ikke til at deltage i disse begivenheder som det par, de var før. Men som du selv skriver, elsker de dig mere end noget andet. Derfor er jeg sikker på, at de hver især vil gøre alt, hvad de overhovedet kan, for at disse oplevelser stadig bliver noget helt særligt for dig.

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine råd. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat