Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C
Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du vælger at skrive her ind, når du har svært ved at finde nogen at snakke med ovre i skolen og derhjemme. For de ting, du skriver om, er der brug for, at voksne hjælper dig med at løse. Og det vil jeg meget gerne hjælpe dig med nogle ideer til.

For mange børn kan det være rigtig svært, når det føles som om, at far og mor vil have, man skal vælge imellem dem. For det kan man jo ikke. Som du selv skriver, elsker du både din far og din mor. Og måske er du bange for, at den anden bliver ked af det. Men du har ret til at vælge både din far og din mor. Du kan naturligvis kun være et sted ad gangen. Og det skal være det sted, der giver bedst mening. Men det betyder ikke, at du fravælger den anden.

Du skriver om, at din far ikke kan lide din mors nye kæreste, som du selv synes er rigtig sød. Her tror jeg, at det handler om, at din far og din mor på nogle områder måske har det svært med hinanden. Det er godt, at du har det fint med din mors nye kæreste, og du bestemmer naturligvis selv, hvilke voksne, du synes godt om. Du er så måske blevet blandet ind i nogle af de ting, som ikke har noget med dig at gøre, men er noget, dine forældre selv skal løse.

Du skriver i brevet, at du har haft mange selvmordstanker. Det synes jeg er rigtig vigtigt, at du får talt med nogen voksne om, for sådan er der ingen, der skal gå rundt og have det. Måske kunne der findes en sød lærer eller en pædagog, du kunne have lyst til at snakke med? Måske en moster, en sportstræner, en nabo, en venindes mor eller en helt anden? Måske kan det være svært at fortælle om? Så kan du overveje at vise dit brev her til personen. For i brevet er du rigtig god til at sætte ord på de ting, der er svære for dig.

Det er flot af dig, at du prøver at få dine forældre til at lade være med at råbe af hinanden. Men måske burde nogle andre hjælpe dine forældre til at snakke bedre med hinanden og samarbejde bedre omkring dig. På den måde kan I alle få det bedre. Der er en mulighed, der hedder ”Barnets initiativret”, hvor barnet (det vil sige dig) kan få Statsforvaltningen til at indkalde forældrene til et møde. Det kan du læse mere om her eller du kan ringe til BørneTelefonen på 116111 og høre mere om, hvordan du gør.

Måske ved din far og mor slet ikke, hvordan du har det og at der er mange ting, du går rundt og tænker på? Jeg spørger, fordi jeg ved fra andre børn, at de ind imellem går rundt selv med de svære tanker. Måske synes man, at de andre har nok at tænke på i forvejen. Men her er det vigtigt, at du får fortalt din far og mor, at det også påvirker dig, at de har det svært med hinanden. Måske kunne du vise dem dit brev og eventuelt mit svar? Eller måske kunne du skrive et nyt brev til dem?

Jeg håber, at du har kunnet bruge nogle af mine ideer. Hvis du har brug for flere, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 – eller skrive SMS eller på chatten.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat