Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 9 år
 
Mange tak for dit brev. Hvor er det godt du skriver herind. Du er rigtig god til at beskrive din situation for mig og jeg kan sagtens forstå, at det er svært for dig og din søster at være i.

Det er rigtig svært for mange børn, hvis deres forældre bliver skilt. De bliver rigtig kede af det og nogen tænker måske at det er deres egen skyld. Det er vigtigt for mig at fortælle at det er aldrig børnenes skyld, hvis deres forældre bliver skilt. Desværre går det også ud over børnene fordi de nu skal til at undvære den ene af deres forældre, og i dit tilfælde måske også din hund. Det kan også være rigtig svært, hvis ens forældre får ny kæreste som man skal lære at kende.

Du fortæller at din mor er rigtig ked af det fordi din far har fundet en anden kæreste. De fleste børn bliver kede af at se en af deres forældre være ked af det. Og derfor kan jeg godt forstå du ønsker, at din far ville gøre mere for at redde det, så din mor kunne blive glad igen. Det lyder som om du føler du er blandet ind i problemerne og står lige i midten. Er det mon sådan du føler?
 
Rigtig mange børn oplever at blive blandet ind i deres forældres konflikter. Det er aldrig rart at høre ens forældre skændes og være sure på hinanden. Og det er vigtigt for mig at sige, at du aldrig kan eller skal prøve at løse konflikten. Det er voksenarbejde!

Du skriver at du føler dig presset til at se din fars nye kæreste. Jeg tænker om du måske er vred på din far over at dine forældre er blevet skilt og derfor ikke vil se hans nye kæreste? Måske tænker du også meget på hvordan din mor har det. Det er vigtigt i den situation at dig og din søster prøver at få det bedste ud af det, når I er hos både mor og far.
Du har flere ting som bekymre dig i forhold til skole og din hund. Har du mon talt med nogen om disse tanker? Måske taler du godt med din mor? Eller måske er der en lærer eller anden voksen som kunne være god at tale med.
Det er nemlig vigtigt at få talt om de ting man går og tumler med. Jeg tænker at du nok har talt med din bedste ven om det her. Det er bare så godt at du har en bedste ven.

Jeg kommer til at tænke på om dig og din bedste ven ikke godt kan være sammen med din hund selvom den skal bo hos din far? Skal I mon flytte langt væk eller ville I kunne se hunden ofte? Måske kunne det være en mulighed at hunden bor hos din mor? Måske er det allerede bestemt. Gad vide om det kunne hjælpe dig at fortælle din mor om hvordan du har det flytning osv.?
Du er også altid velkommen til at ringe eller sms'e til børnetelefonen 116111. Her sidder der en rådgiver klar til at tale med dig.

De bedste hilsner Børnebrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat