Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skillsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Mange tak for dit brev - jeg kan sagtens forstå, at du reagerer på den måde som du gør. Dine forældres krise og beslutninger har betydet, at du også har været igennem en rigtig hård periode, som kan minde om en sorgproces.

Det er en proces som kan være vigtig at komme igennem, for at kunne vænne sig til den nye måde, at skulle være familie….og så bliver det ikke sådan alligevel.

Det er for det meste forældrenes eget valg, at blive skilt; nogle er enige og andre er uenige. Uanset hvordan man vender og drejer det, vil der altid være mange følelser i klemme ved en sådan beslutning. I nogle tilfælde vil det opleves som om, at forældrene er hurtige til at træffe beslutningen - måske også lidt for hurtige.

Det lader til at dine forældre alligevel har fundet frem til den følelse, der til at begynde med bandt dem sammen. Tilgivelse er en fantastisk ting man kan bruge, når noget sker i livet. Mon det er tilgivelse og kærligheden, som har fundet vej hos dine forældre? Det kan bare være svært for dig som barnet, at følge med i.

Dine tanker og din reaktion er meget naturlig efter alt det, I som familie har været igennem - og derfor tænker jeg, at du har brug for at få talt ud om det. Og det er vigtigt at du bliver lyttet til og taget alvorligt.

Det er meget hårdt at skulle bære andres konflikter på sine skuldre og det skal du ikke gå og være tynget af mere. Og måske endda være nervøs for, om det mon vil ske igen.

Det ville være rigtig godt, hvis I kunne holde et slags familiemøde; et møde hvor alle kunne få ”taletid” og hvor der bliver lyttet til de forskellige holdninger og tanker - uden fordomme og afbrydelser. Det er måske ikke så let at styre sådan en samtale selv - derfor kan det være godt med lidt professionel hjælp fra for eksempel en familieterapeut eller familievejleder.  

Måske kender du andre, som har været igennem en skilsmisse i deres familie. Selv om dine forældre ikke er blevet skilt, har du alligevel været igennem store dele af processen. Måske kan du snakke lidt med en ven eller veninde om det. Det kan være rart at dele sine tanker med en som man kender godt, og som man ved vil støtte en.

Du er en stærk pige, som reagerer på dine tanker og følelser ved at skrive dette brev. Det at du lige nu gerne vil bo hos en anden familie, tror jeg måske skyldes din frustration over den måde dine forældre har handlet på i denne situation - derfor håber jeg, at du kan bruge din styrke til at få sat ord på, hvordan du har det over for dem. Det kunne også være at bruge dit brev til den snak - og måske svaret her?

Du kan læse mere om skilsmisse på BørneTelefonens hjemmeside https://bornetelefonen.dk/tema/skilsmisse - for derigennem at blive klogere på de processer, der går i gang når ens forældre siger, at de skal skilles.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat