Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg slå op eller skal jeg ikke? Dilema! Hjælp!

Hej BB.

Jeg står lidt i dilemma.

Jeg er en pige, som er 16 år og har en kæreste på 18.

Min kæreste har været mobbe offer hele livet, og han har to brødre som er meget psykisk syge, så min kæreste har det ikke særlig godt, og er det man kalder et virkelig curling “barn”. Han er virkelig forkælet og siger nogle mærkelig ting synes jeg.

Han har grædt meget fordi han er bange for at jeg forlader ham. Jeg siger at han skal til psykolog, men han siger at han har det godt igen, men han er bare meget mærkelig nogle gang og har mange humørsvingninger.

I starten var jeg selvfølgelig vild med ham, men nu føler jeg at det er anstrengende at være sammen med ham, og jeg føler at han er min bror og ikke min kæreste.

Jeg bor selv på opholdssted, fordi jeg har nogle ting at slås med og det har jeg gjort i snart 4 år, men er næsten rask igen.

Når jeg skal være sammen med ham vil jeg heller være sammen med mine veninder, eller familie, fordi min sygdom har gjort så jeg først nu er begyndt at komme lidt i puberteten og lære mig selv mere at kende.

Min lillebror kan rigtig godt lide ham og det samme kan mine forældre. De spørger hele tiden om det går godt og fordi jeg kun er hjemme hver anden weekend, er han der jo altid. Min familie især min mor og lillebror, siger at han ikke bare sådan må slå op fordi de er begyndt at knytte sig til ham.

Og jeg ved at min kæreste vil få det endnu dårligere hvis jeg slår op og jeg er bange for at han vil begå selvmord, plus jeg ikke vil skuffe mine forældre eller lillebror.

Og oven i det er jeg bange for at jeg aldrig vil kunne få en kæreste igen.

Når min kæreste og jeg går på gaden har jeg ikke lyst til at holde ham i hånden fordi jeg ikke ligefrem er stolt af at kalde ham min kæreste mere.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre!!

Jeg vil ødelægge hele hans liv og mine forældre vil blive skuffet hvis jeg slår op. Men på den anden side ser jeg ham mere som min bedste ven, for jeg har ikke lyst til at kysse ham eller sådan have sex med ham.

Håber virkelig i kan hjælpe!!!

Hilsen den forvirrede pige

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Du lyder som en betænksom pige, der måske ofte tænker på alle andre, før du tænker på dig selv? Det er flot, at du er der så meget for din kæreste, og at du tager hensyn til din familie. Men du må endelig ikke glemme dig selv i det her. Det er aldrig en god idé at blive sammen med en kæreste af hensyn til alle andre. Du skriver, at du ikke har lyst til at gøre de ting, som kærester ofte gør sammen. Fx. at holde i hånd, kysse eller have sex. Som du også selv er inde på, lyder det som om, at du mere ser ham som en god ven end som en kæreste.

Jeg synes derfor, at du skal prøve at forklare både din kæreste og din familie, hvordan du har det. Måske er det nemmere at begynde med din familie og så få lidt ekstra opbakning fra dem? Jeg forstår godt, at du er bange for, at de bliver kede af det. Men du må huske, at mennesker som holder af en, oftest ønsker at man skal være glad. Derfor er jeg også sikker på, at de vil ændre mening, hvis de forstår, at forholdet til din kæreste gør dig mere ked af det end glad.

I forhold til din kæreste er du nødt til at slå ud af hovedet, at han måske vil kunne finde på at gøre skade på sig selv, hvis du slår op med ham. Når man får en kæreste, er det også en del af det, at man kan blive såret, hvis det ender. Måske går der noget tid, før han kommer over det - men han kommer over det. Måske kan du opfordre ham til, at tale med nogen om det hvis han bliver ked af det? Hvis han får det meget skidt, er det sikkert nogen, der kan hjælpe med at passe på ham. Du kan kun stå til ansvar for dine egne handlinger. Jeg tænker også, at han vil blive ked af det, hvis han fandt ud af, at du kun er sammen med ham, fordi du føler du er ”nødt til” det.

Har du mon har sagt det til nogle af dine veninder eller en voksen (udover BørneTelefonen)? Jeg tænker, at det kunne være godt at få snakket lidt med nogen om det. Nogen som måske kender jeres forhold, og som kan støtte dig i at sige det til din kæreste og din familie? Måske kan det hjælpe dig til at få det sagt.

Hvis du har brug for at snakke mere om det, er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, eller skrive på chatten eller sms’en. Det kan din kæreste jo også altid gøre. Jeg håber, at du får samlet mod til at få det sagt snart, så du kan slippe bekymringerne lidt. Fremover vil du nok finde kærligheden. Der skal nok være en, der passer til dig og som du har lyst til at kalde mere end en god ven.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat