Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg droppe ham?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det lyder som om, det er hårdt at være dig lige nu. Sådan tror jeg de fleste ville have det i din situation.

Det kan være svært, når ens forældre bliver skilt. Fordi man kan savne den ene forældre helt vildt meget, når ikke man er hos ham/hende.

Men husk at man gerne må sige sin mening højt. Når ens forældre bliver skilt, skal der også lyttes til barnet. Måske du kunne sige, til din mor og far at du ønsker at være mere hos din far.
Hvad tænker du om det?
Når man er skilsmissebarn og over 10 år, har man det der kaldes ”initiativret”. Dette betyder at du som barn, kan kontakte statsforvaltningen og bede dem indkalde din mor og far til et møde, hvor de vil blive orienteret om, du ikke har det godt med den ordning, der er i dag. Og så kan de drøfte om en anden mulighed kan lade sig gøre.
Hvad tænker du mon om det?
Hvis du vil læse mere om det kan du gå ind på dette link:
https://bornsvilkar.dk/fokus/skilsmisse/foraeldre/rettigheder/borns-rettigheder-i-skilsmisser

Det er på ingen måde ok at din mor slår dig. I Danmark er det faktisk ulovligt at voksne slår sine børn.

Og man skal heller ikke gå og være bange for, om hun kan finde på det.

Jeg tænker om du har en voksen du føler dig tryg ved, og stoler på? Det kan være en lærer, et familiemedlem, en venindes mor.
For jeg synes du skal tale med ham/hende om det, sådan så de kan hjælpe med at stoppe det.
For det skal stoppes. Det lyder til du er glad for din skole, så jeg håber du kan få talt med en lærer, som vil kunne hjælpe dig.

Derudover kan du måske også tale med en veninde om det? Det kan hjælpe rigtig meget, at betro sig til en veninde om alt det der foregår oppe i ens hoved. Bare en der lytter og giver én et kram.

I forhold til din kæreste er det en hel normal reaktion at man kan komme til at lade ens kedafdethed, gå ud over de mennesker man faktisk holder af. Desværre.
Det bedste du kan gøre er at være ærlig over for ham. Fortæl ham at du synes det hele er lidt svært for tiden. Det kan gøre så din kæreste for bedre forståelse for hvorfor du måske reagerer som du gør.
Grunden til det ikke føles som før, er måske at han ikke forstå hvor alt den vrede kommer fra. Måske han ville få mere forståelse for det, hvis han kendte til din situation? 

Ønsker dig alt det bedste.

Mange hilsner fra
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat