Brev

Skændes altid med min mor og har ikke lyst til at bo ved hende

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Hvor er det godt du skriver ind. Du er godt til at formulere dig, så jeg har en god forståelse af problemet.nt og velformuleret brev, du har skrevet. Du beskriver rigtig flot de mange tanker og følelser, du har omkring, at du gerne vil bo mere hos din far. Jeg kan godt forstå, at det er svært at få sagt, men jeg håber, jeg kan give dig nogle ideer til, hvordan du kan få snakket med dine forældre.

Det er nogle år siden, at dine forældre blev skilt. Den gang blev det besluttet, at du skulle være mest hos din mor. Det er helt forståeligt, at dit behov for at være mere hos din far er et andet nu. Jeg ved, det kan være svært at sige højt, for det er ubehageligt at skulle gøre sine forældre kede af det. Det er bare vigtigt at huske på, at det ikke er din skyld, og det er ikke dit ansvar, at dine forældre er blevet skilt.

Du er især bange for din mors reaktion, og at hun tror, du hader hende. Selvom I tit er uenige og skændes meget, så skal din mor passe på dig og give dig omsorg, ligesom din søskende. Jeg kan godt forstå, at du er bange for at såre hende, men jeg tænker på, hun vil forstå dig, hvis du fortæller hende, hvordan du har det. Du har beskrevet både dine følelser og tanker så fint i dit brev. Kunne du måske vise hende brevet – og mit svar? Det kan måske få hende til bedre at forstå, hvordan du har det. Du kunne også vise det til din far. Jeg tror,  at både din mor og far vil dig det bedste, og deres ansvar er også, at du trives og har det godt.

Jeg tænker på, om dine forældre kan snakke sammen i forhold til aftaler, der vedrører dig? Det er nemlig dine forældres ansvar, og hvis de har fælles forældremyndighed, skal de sammen forsøge at blive enige om, hvor du skal bo.

Det er dog vigtigt, du ved, at alle børn har ret børn til at blive hørt, også efter deres forældre er blevet skilt. Fordi du er fyldt 10 år, har du det, der hedder initiativret. Det betyder, at du kan bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre. Det kan være et møde om, hvor du skal bo, eller hvor tit du skal se den forælder, du ikke bor hos. Din initiativret betyder ikke, at du selv kan bestemme. Det er dine forældre og Familieretshuset, der bliver enige om det. De skal lytte til dig, og dine ønsker skal tages med i deres overvejelser. Du kan læse mere om det her: initiativret Du kan også ringe til familieretshusets rådgivning til børn og unge: Børnenes skilsmissetelefon på: 20 66 05 50, og tale med en rådgiver om det.

Dine forældre kan også ringe til vores Forældretelefonen, så vil vi guide dem i, at støtte dig bedst muligt. Nummeret er 35 55 55 57, du/I kan læse mere om vores Forældretelefom her: ForældreTelefonen

Jeg ved, det kan være svært at tale om, og der er en masse følelser involveret, både for dig og dine forældre. Derfor kan det også være en ide at få talt med en udefra. Du nævner selv dine lærere. Det er rigtig godt tænkt og en god ide. Du er lidt i tvivl om, hvordan du skal tage fat i en lærer. Jeg tænker, du kunne sende en besked på intra (Aula), hvor du bare kort skriver, at du har noget personligt, du gerne lige vil snakke om. Så kan I aftale et tidspunkt at mødes, evt. efter skole, hvor der er mere tid.

Jeg håber mit svar har hjulpet dig et skridt videre på vejen og givet dig nogle ideer til, hvordan du kan få sagt det til dine forældre. Hvis du har brug for mere hjælp eller et andet godt råd, er du altid velkommen til at kontakte os på 116 111 eller på sms eller chat. Her sidder der altid en voksen parat til at hjælpe dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat