Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skænderi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig pige

Hvor er det bare ærgerligt, at du og din mor kommer op og skændtes med hinanden.

Jeg ved, at mange piger og mødre kan diskutere om de mindste ting og bagefter fortryde det - og det samme gælder for drenge og fædre. 

Det er rigtig fint, at du har fundet ud af, at du selv har svært ved, at stoppe diskussionen og har brug for, at din mor gør det. Mega øv, at din mor heller ikke endnu kan finde ud af det.

Nogen gange når man er midt i diskussionerne, kan det være svært at stoppe igen - også for voksne. Måske I kan blive enige om, at hjælpes ad.

Du skriver ikke noget om din far, men hvis du har en far i hjemmet - vil jeg foreslå dig, at spørge ham om hjælp. Han lytter måske også til jeres diskussioner og kender jer begge.

Ellers kan det være en ide med hjælp fra en udefra- en af dine mors veninder, en moster, onkel eller en lærer/pædagog.

Jeg syntes, at du skal tale med din mor om det igen og fortælle hende, at du godt kunne tænke dig, at det blev anderledes.

At du gerne vil forsøge, at undgå jeres diskussioner og om I ikke kunne hjælpes ad. Måske har hun brug for, at høre, at du gerne vil snakke med hende og spørge hende til råds fremfor at diskutere.

Ellers kan en aftale være, at du vender dig om og går, når du fornemmer at jeres snakke kører af sporet - og din mor skal lade dig gå fx ind på værelset. Det giver mulighed for en pause og til at få tempoet og sindet i ro, så I begge kan få ro til at tænke tingene igennem. Man kan også overveje om de ting I snakker om, kommer til at handle om at få ret og kun høre sine egne meninger - eller om man også lytter og vender tingene fra begge perspektiver og her fra finder ud af, hvad der er bedst at gøre...

Skriv evt. dine tanker og overvejelser ned på et stykke papir - så kan du altid vise din mor papiret hvis modet svigter dig.

Måske du har brug for en anden voksen som er med til snakken - og som kan hjælpe jer lidt på vej.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat