Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skæld ud

Hej Brevkassen

Jeg er en dreng på 15 år, der har det rigtigt svært med mine forældre. Jeg føler de hele tiden skælder mig ud uden nogen grund. Jeg føler mig virkelig hjælpeløs og krænket hver eneste gang de gør det. Jeg ved ofte ikke engang hvad jeg har gjort forkert før de begynder at råbe og skrige af mig.

Det er også rigtig svært fordi jeg har en bror på 11. Han får aldrig skæld ud det er altid mig der får skylden hvis der er sket noget. Jeg føler at det lidt er ham der er ”favoritten” og sådan har jeg altid haft det. Jeg skal altid lave mere end ham. Det ved jeg også godt fordi han er mindre, men da jeg var på hans alder, skulle jeg lave dobbelt så meget, som han gør nu. Og hvis han engang imellem for lidt skæld ud er de venner igen på 5 minutter. De kan sagtens være sure på mig en hel dag uden videre.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at gøre mine forældre glade, men det virker ikke. Jeg får topkarakterer i skolen og er en meget social person. Nogle gange er jeg glad for at komme i skole pga alt det lort derhjemme. Jeg er hjælpeløs. Føler ikke jeg kan være mig selv derhjemme. Jeg befries, når jeg forlader huset, og jeg føler, jeg ikke kan snakke med mine forældre, om de problemer jeg går igennem. Håber i kan hjælpe mig.

Men venlig hilsen

Dreng på 15 år

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år.

Det er godt, at du beder om hjælp, for du har det ikke godt i din familie. Du føler dig hjælpeløs, du kan ikke være dig selv, og du er lettet, når du forlader dit hjem. Det er godt, at du har en skole, hvor du trives, og at du er meget social. 

Men din hjemmesituation er ikke god for dig. Jeg kan godt forstå, at det er svært at snakke med dine forældre om det, men måske skulle du alligevel prøve? Du kunne f.eks. lægge dit brev i en konvolut til dem, så de kan læse det stille og roligt. Hvis du aldrig har sagt noget til dem om, at du føler dig ensom og alene i familien, kan det godt være, at de slet ikke ved det? Og måske kunne der komme en god snak ud af det? Det kunne være en god ide, hvis du ville overveje, hvordan du gerne vil have det skal være for dig derhjemme. Hvilke ændringer skal der til, for at du kan trives - det kunne du også skrive i brevet? Nogen gange skal man hjælpe sine forældre med at tale om følelser og de drømme, du har for at have det godt i din familie. Det kan være klare aftaler, så du ved hvornår at du har gjort dit.

Måske skulle du give det en chance?

Hvis du ikke synes, du vil det, vil jeg foreslå, at du snakker med Den åbne anonyme Ungerådgivning, som alle kommuner har. Det er en rådgivning for unge mellem 13-23 år, der har brug for at tale med en voksen. Du bestemmer selv, hvad du vil snakke om, og det er almindeligt, at de får henvendelser fra unge med familieproblemer, som du har. Som navnet siger, kan du være helt anonym, når du snakker med dem.

På din kommunes hjemmeside kan du se, hvordan du kontakter Ungerådgivningen, og hvilke tilbud, de har til de unge.

Du kunne også vælge at snakke med en lærer fra skolen, som du har et godt forhold til, og som er god til at lytte til eleverne. Så kunne du og læreren i fællesskab snakke med dine forældre om problemerne derhjemme. Det kan nemlig tit være en lettelse at have en tredjepart med til svære samtaler. Det kan gøre samtalen lidt mindre svær.

Jeg håber, du har fået nogle ideer til, hvordan du kan komme videre. Du er også meget velkommen på 116111 til at snakket det igennem.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat