Brev

side ned og tisse

Hej jeg er 13 år og dreng er det nomalt at side ned at tisse når man er en dreng

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Drenge og mænd kan både sidde ned eller stå op, når de tisser. Begge dele er normalt.

Det er nok mest kendetegnet for drenge og mænd, at de står op, måske det er derfor du kan blive i tvivl om det er normalt at sidde ned? Men det gør det ikke mere normalt at stå op eller unormalt at sidde ned.

Når man ser mænd tisse uden for, så står de altid op, fordi det er mere praktisk. Derfor kan det nok ligne at alle mænd står op. Men man kan ikke se, hvordan mænd tisser på toilettet, når de er alene.

Jeg ved, at nogle mænd og drenge foretrækker at sidde ned på toilettet, når de skal tisse, så de ikke kommer til at ramme ved siden af, så der kommer tis på toilettet eller gulvet. Når man står op og tisser, kan man komme til at ramme ved siden af. Derfor kan det være en fordel at sidde ned.

Jeg håber, det gav dig svar på dit spørgsmål.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat