Brev

Sex med kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Mange tak for dit brev og tillykke med at du har fundet dig en sød kæreste. Det er rigtig godt, at du og din kæreste er åbne over for hinanden og kan snakke sammen om jeres tanker og følelser.

At tænke på sex er meget naturligt, når man er teenager. Det er for mange nyt og spændende og det kan være svært at forestille sig hvordan det er, før man har prøvet det.

Det vigtigste er dog, at man er enige om at have sex med hinanden – at have respekt for den andens grænser er afgørende for den oplevelse I sammen skal dele.

Når jeg har snakket med andre unge som er samme sted i livet som jer, så er mange enige om, at sex er bedst når det er sammen med en som man kender og stoler på. Derudover er det også godt, når man har brugt tid på at lære sig selv at kende, på den måde ved man, hvad der føles rart og hvad der ikke er rart.

Der kan være flere grunde til at jeres forældre synes det er for tidligt for jer at have sex – måske er de bekymrede for om I husker prævention, måske prøver de at ”beskytte” jer mod at blive såret eller gøre noget, som I måske senere vil fortryde (hvis I slår op og finder andre kærester) og måske er det noget helt andet.

Derfor tænker jeg, at I må vente og se hvad jeres forældre har tænkt sig at gøre. Man kan altid lytte til sine forældres gode råd og vejledning – i sidste ende er det dog jer i fællesskab, som må finde ud af om sex er noget, som i begge er klar til.

Jeg kan fortælle jer, at gennemsnitsalderen for hvornår man har sex første gang er i Danmark 16.5 år – men det fortæller jo ikke meget om, hvornår man egentlig er klar til at have sex. Jeg snakkede engang med en pige som havde fået et godt råd; vent til du slet ikke kan vente længere – altså til det tidspunkt, hvor det føles helt umuligt at vente længere – måske er det også et råd som kan hjælpe jer.

Jeg tænker at I med fordel kan læse lidt mere om sex og prævention på www.sexlininen.dk mens I venter på hvad dine og din kærestes forældre har tænkt sig at fortælle om ”blomsten og bien”.

De bedste ønsker fremover fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz om sex, seksualitet og krop Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.

På Sexliniens hjemmeside kan du finde information om sex, og du kan også få rådgivning om sex og seksualitet.