Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex med fætters bedste kammarat

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du bliver i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre i din situation. For det kan godt være kompliceret, når man bliver tiltrukket af nogle man kender, eller som kender andre fra ens omgangskreds.

At føle en gensidig tiltrækning kan opstå når man mindst venter det, og engang imellem kan det være klogt lige at ”træde et skridt tilbage” og tænke sig om en ekstra gang. Det er nemlig ikke unormalt når man er ung, at man får følelser for nogle som er i ens omgangskreds. Derfor kan der også være mange følelser på spil, fordi man kender hinanden og hinandens venner.

At du har skrevet med en dreng som tilfældigvis kender din fætter, er ikke noget du kunne være forberedt på. Det er noget du har fundet ud af efterfølgende. Derfor tænker jeg, at du godt kan fortælle din fætter, at I kender den samme person og at det er en, som du skriver lidt med engang imellem. Måske kan I endda få jer en god snak om ham, og hvordan i hver især har lært hinanden at kende.

Du skriver, at du er lidt bekymret for, hvordan din fætter vil reagere hvis du indleder et seksuelt forhold til jeres fælles ven. Og det er måske her, at du lige skal overveje det hele en ekstra gang; er du kun interesseret i en seksuel kontakt eller er der flere følelser involveret? Et seksuelt forhold vil også være muligt at finde med en anden og behøver måske ikke være din fætters ven – hvis der også er følelser på spil, er det vigtigt at finde ud af, om de følelser er gengældt hos din fætters ven.

Uanset hvad så er jeg sikker på, at din fætter og hans ven nok skal bevare deres venskab, hvis det er stærkt. Din fætter kan måske reagere på jeres forhold i begyndelsen, og det kan jo også tolkes som at han gerne vil passe på dig og sikre sig, at du har det godt.

Derfor er mit svar til dig enkelt, selv om det måske kan være svært at gøre i virkeligheden; du skal følge dit hjerte.

De bedste hilsner fremover fra
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat