Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvskade m.m.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det er godt, at du nu får taget hul på de problemer, som du går og tumler med helt alene. Jeg kan forstå, at du er i tvivl, om dine problemer er noget, som alle går igennem, og som bare går i sig selv igen. Jeg taler med mange unge, og min erfaring er, at de symptomer, du beskriver, skal du tage alvorligt. De er nemlig tegn på, at du ikke trives med det liv, du har.

Jeg ved ikke, hvad det er, der ikke fungerer for dig, men tristhed, selvmordstanker, cutting og trang til at tabe sig er alle sammen signaler på, at du ikke har det godt.

Det lyder som om din mor har en fornemmelse af, at der er noget, der ikke fungerer for dig. I din situation er det meget vigtigt at få snakket med andre om sine tanker og problemer. Derfor vil jeg foreslå, at du tager mod til dig og får fortalt din mor, hvordan du har det. Du kan evt. vise hende dit brev.

Jeg vil gætte på, at det vil være en lettelse for både dig og din mor, hvis du betror dig til hende, for I går begge med bange tanker. Din mor har allerede fokus på din trivsel, og det er tit bedre at få at vide, hvad der er galt, end at gå med de bange tanker selv. Fordelen ved, at det kommer frem, er også, at så kan I sammen gøre noget ved det.

Det er svært for mig at vurdere, om du har brug for samtaler med en psykolog. Det kommer an på, hvad det er, der er på spil for dig. 

Men siden du fortæller om generel tristhed og selvmordstanker, vil jeg foreslå, at du og din mor kontakter jeres læge. Sammen med lægen kan I finde ud af, hvad der er bedst at gøre. Når jeg læser dit brev, får jeg slet ikke et billede af, at du er på vej til at blive indlagt på hospitalet. Det skal du ikke være bekymret for. 

Jeg vil også opfordre dig til at kigge på www.lmsos.dk. Det er en rådgivning, der hjælper børn og unge med selvskade og spiseforstyrrelse. Her er der mange gode muligheder for at få hjælp, både telefonrådgivning, deltagelse i støttegrupper og personlig rådgivning.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat