Brev

Selvmordstanker & intet håb

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Du skriver, at du har skadet dig selv i 2-3 år, og jeg tænker dermed, at det må være noget, der fylder rigtig meget for dig. At gå rundt med nogle så svære tanker og følelser, kan for mange være rigtig udmattende, og man kan komme til at blive træt af det hele, frustreret eller ensom. Er det nogle følelser du kan genkende? Du skriver at du gerne vil have hjælp og at du gerne vil have det bedre, og det viser mig, at du har en vilje til at få det bedre, og det tænker jeg er rigtig vigtigt.

Du har helt bestemt ret, når du skriver at forældre har et ansvar overfor deres børn. Det er forældrene, der skal passe på børnene og sørge for de har det godt. Jeg kommer til at tænke på, om din mor og papfar er klar over, hvordan du går og har det? Du skriver, at din mor ikke svarer dig, og jeg tænker at det må være en rigtig svært ikke at føle sig hørt af sin mor. Jeg tænker, at det måske kunne være en god idé for dig at prøve at fortælle din papfar, hvordan du har det. Du skriver, at han hjælper dig lidt, så måske han også vil lytte og hjælpe, hvis du fortæller ham om dine tanker? Måske er det en idé at skrive det til ham, så han har tid til at læse og tænke over det. Du kan også skrive, hvad du har brug for og håber på kan blive bedre derhjemme også i forhold til din mor. 

Når jeg læser dit brev, kommer jeg også til tænke på, om der er nogle tidspunkter hvor du tænker lidt mindre på alt det svære end andre? Du skriver, at du har venner og veninder, som du deler dine tanker med. Det er rigtig rart at have nogle venner man føler sig tryg nok ved til at dele ens inderste tanker. Hvordan har du det mon, når du er sammen med dem og vil det være en mulighed, at de støtter dig i at tale med en voksen? Det kan være en kontaktlærer på efterskolen eller en anden voksen du har det ok med, selvom du måske ikke synes det er det fedeste sted at være, så skal de voksne også passe på jer og hjælpe jer. Hvem mon er den voksne, du først tænker på at snakke med?

Til sidst vil jeg sige, at jeg tænker, det er rigtig vigtigt, at du fortæller en voksen omkring din situation, så du kan få den hjælp, du gerne vil have. Er der en voksen i din omgangskreds, du føler dig tryg ved at betro dig til – dette kan måske være din papfar, en lærer på efterskolen, bedsteforældre, venindes mor eller en helt tredje person. Du er også meget velkommen på BørneTelefonen 16111, vi er klar til at lytte og snakke mere med dig.

Jeg håber, at mit svar hjælper dig lidt på vej.

Alt det bedste fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat