Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.  

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du giver en meget fin og velovervejet beskrivelse af din situation i familien.

Det er ikke nyt for dig, at du føler dig til overs i familien. Men tidligere har du kunnet erstatte savnet i familien med dine veninder. Det kan du desværre ikke mere. Jeg kan godt forstå din smerte og din fortvivlelse, for det gør ondt at føle sig overflødig, og det gør ondt at blive kaldt grimme ting.

Jeg tænker også, at det må være ensomt for dig, at du føler, at du ikke kan betro dig til en af dine forældre eller dine søskende?

Mon du kender en anden, du kunne betro dig til? En bedsteforældre, en sød lærer eller en venindes mor?

Det er nemlig ved at begynde at åbne op for dine tanker, at du kan få det bedre igen. Det har du nu heldigvis gjort ved at skrive til mig og bedt om hjælp. Jeg er glad for, at du godt selv ved, at du har brug for hjælp til at finde en anden vej ud af din tristhed. Der findes nemlig altid en anden vej end selvmord. Men når håbløsheden er stor, kan det være nødvendigt, at en anden person hjælper med at finde den gode vej.

Hvis du ikke kender nogen, du kan betro dig til, kan du ringe til ungerådgivningen i din kommune. Du finder nummeret på kommunens hjemmeside. Du kan ringe anonymt og høre om de muligheder, kommunen har for at hjælpe dig. 

Du skal vide, at Børns Vilkår også meget gerne vil hjælpe dig. Børn og unge, der ikke trives hjemme, kan få hjælp fra deres sagsbehandler. Vi kan hjælpe dig med den kontakt ved at give dig en bisidder fra Børns Vilkår. En bisidder er en voksne, der ved en masse om den hjælp børn og unge kan få. Bisidderen fungerer fx som støtte ved møder i kommunen. 

Hvis du gerne vil have en bisidder, skal du ringe og fortælle det til BørneTelefonen på 116111. Læs også mere her: https://bornetelefonen.dk/bisidder

Jeg håber, at du hurtigt går videre med at bede om hjælp, for du fortjener at få det godt derhjemme. 

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat