Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

SELVMORDSTANKER

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 12 år

Det bekymrer mig rigtig meget, at du har selvmordstanker og at du har haft det før. Du skriver, at tankerne er mere konkrete nu og, at du faktisk har et ønske om at dø. Jeg vil råde dig til at få hjælp fra nogle voksne tæt på dig hurtigst muligt. Det lyder til at begge dine forældre kan hjælpe dig og måske er det din far, du har mest lyst til at snakke med i første omgang.

Det kan være svært at fortælle om, og en måde at få det fortalt kan være ved at skrive et brev eller en sms. Du kan skrive til din far, hvad det er du gerne vil fortælle ham  - det kan både være det med skolen og den stress du føler der og tankerne om selvmord. Jeg tror også det er vigtigt, at du skriver til ham, at du har brug for, at han lytter til dig og hjælper dig. Så kan han læse det og bagefter, kan I to så snakke sammen. Du kan også bruge det brev, du har skrevet hertil.

Når du skriver, hvordan det går i skolen, tænker jeg, at det også vil være en god ide, hvis du og din far (og mor) kan snakke med dine lærere. Det vil være godt, hvis dine lærere ved, at du føler dig stresset over lektierne og har det svært i perioder. Så kan de måske tilpasse opgaver og lektierne til dig - og måske er der andre i klassen som også føler sig presset over lektierne.

Jeg håber, at du kan bruge den styrke, der fik dig til at skrive brevet til os, til at får hjælp. Du er meget velkommen til at ringe eller skrive ind og få en snak med os.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Med venlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat