Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmords tanker vender tilbage…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 15 år,

Tak for dit brev. Det er dejligt at høre, du har skrevet til os før og flot, du bliver ved at kæmpe for at få det bedre. Hold fast i dit mod og din vilje!

Først vil jeg sige til dig, at når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, hvor flot du reflekterer over de ting, der er i dit liv lige nu, og de ting der er sket. Det er super godt, du med ord kan beskrive, hvad du føler og det er første skridt på vejen til at få hjælp.

Det er helt normalt at man husker, så når du har været til et foredrag, der minder om noget du har været udsat for, så popper det op igen og følelserne følger  med. Det er mange voldsomme ting, du har oplevet og været udsat for og du skal helst ikke være alene, om at få styr på, hvordan du får det snakket igennem. Det er vigtigt, at du får hjælp af en voksen til at få det snakket igennem og få lagt en plan for, hvordan I sammen kan få dig tilbage til glæden ved livet. Mon du har en voksen, som ville være en god hjælp og støtte i det?

Hvordan er dit forhold til din far nu? Du skriver varmt i starten, at du har din egen far og du ikke behøver en ny i din mors kæreste. Kan du snakke med din far om, at han kan hjælpe med at finde den hjælp, der skal til?

Måske vil du hellere snakke med en voksen, du kender og har tillid til. Det kunne være din lærer på skolen. Voksne har pligt til at hjælpe og din lærer har særlig pligt til at hjælpe, når de kender til, at der er en ung, som ikke har det godt.

Det lyder bestemt til, at der er ting hjemme hos dig, som din mor skal tage ansvar for. Det er vigtigt, at hun forstår, hvordan du har det, og at hun får den voksne hjælp, der skal til for at hun kan være mor og tage ansvar. Det ville hun kunne få gennem kommunen, som kan hjælpe med familierådgivning. Det kan hun få fx vved at bruge den åbne anonyme rådgivning i jeres kommune - mon hun ville have mod på det?  Man kan også få hjælp fra kommunen ved; at man/nogen underretter  kommunen, om de ting der sker hjemme hos jer. Hvis man underretter (skriver eller ringer til) sin kommune, så har de pligt til undersøge sagen, altså hvad det er der foregår hjemme hos jer. Ud fra det så skal kommunen vurdere, hvilken hjælp din familie har brug for. Det kan være familierådgivning eller andre indsatser, hvor kommunen beslutter hvordan hjælpen virker bedst muligt. Man kan underrette via kommunens hjemmeside - også anonymt. Det er også muligt at du tager kontakt til din kommune og får snakket med din sagsbehandler/socialrådgiver. Vi har alle en sagsbehandler via vores cpr.nr. Mon det kunne være noget, som du tænker ville være godt for dig? 

Det varmer at læse, du har en god ven. Jeg læser dit brev, som at I forstår hinanden rigtig godt. Kunne du prøve at snakke med din ven om, hvordan I sammen kunne få den hjælp, I har brug for. Jeg er sikker på, at I gerne vil livet, men at det lige nu er uoverskueligt for jer og derfor kommer selvmord til at fylde. I kunne sammen ringe eller skrive til BørneTelefonen 116 111 og snakke med os, om de ting der sker derhjemme og hvilken måde, vi bedst kunne hjælpe jer. Det kunne være at det var en idé, at du/I fik en hjælp fra en voksen fra BørneTelefonen - en bisidder. En bisidder kan du snakke med og får hjælp til at tage kontakt til kommunen, aftale møde med kommunen og bisidderen kan også gå med til møderne, være med til at støtte dig og sikre dine rettigheder. Det er gratis at få en bisidder med. Jeg tænker, at det kunne være godt at få støtte med - du kan læse mere om vores bisidder her: https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen  Du kan ringe eller skrive ind p å116111, så kan vi sammen ud af, hvad der er bedst at gøre for dig.

Jeg forstår, at tanken om at skulle tage hul på sådan en snak kan være svær. Du kan bruge dit brev til os at snakke ud fra. Jeg håber, du finder lidt mere mod til at få den hjælp, du har ret til og brug for lige nu.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat