Brev

selvmords tanker på grund af mine forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære snart 15 årige

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du deler dine tanker med os. Jeg kan godt forstå, du har brug for at dele alt det svære med nogen udefra.

I brevet kan jeg se, du har det rigtig godt med venner og kæreste, og det er vel nok godt. Det er vigtigt i din alder – ja hele livet igennem:)

Dine gode venner, som betyder så meget for dig, kan du måske bruge som en lindring, for ikke at føle dig så spærret inde? Kan forstå du har mange lektier for.  Men bare lidt er bedre end ingenting.

I disse tider, med Corona – sygdom, er du ekstra belastet, netop fordi du ikke kan være hos dine venner, som du plejer. Det lyder til at være meget hårdt for dig. Du savner dem tydeligvis helt vildt meget.

Det er en utrolig svær situation, vi mennesker er i lige nu. Mange kan komme til at føle sig ensomme. Mange kan komme til at blive kede af det, måske ligefrem deprimerede.

SÅ – jeg gætter på, at lige nu føles alt det med dine forældre ekstra svært. Ikke mindst fordi du ikke kan være sammen med andre og snakke om det.

I brevet giver  du stærkt udtryk for at være meget presset af de vilkår, dine forældre laver for dig i hverdagen, især i denne tid.  Det du fortæller om selvmords-tanker og at skære i dig selv, er et meget tydeligt tegn på, at du er alt for hårdt presset.

Men at gøre sig selv ondt på den måde er aldrig en løsning. Jeg tror, du bare vil blive endnu mere ked af det. Vi må i stedet prøve at hjælpe dig med at passe på dig selv!

Én måde at passe på sig selv kan være, at bede nogen udefra om hjælp. Du har klaret at skrive herind, og på den måde har du en styrke, du allerede bruger. Du har lige med brevet vist, at du kan række ud efter hjælp:)

I dit brev kan jeg ikke se, om du har mulighed for eller mod på at tale med dine forældre om, hvordan du egentlig har det?

Hvis det er muligt, vil det måske være lettest at tale med den ene først?

Hvis ikke, kunne der måske være en anden voksen i din familie, (tante, moster) eller udenfor, (lærer, klubarbejder, nabo) du kan ringe til eller chatte med? Én du er tryg ved og tør fortælle nøjagtig, hvordan du har det?

Ud fra det, jeg kan læse i brevet, synes jeg, det er vigtigt, at det pres du føler, skal gøres mindre så hurtigt som muligt.

Du giver udtryk for, at følelsen af pres også giver dig en følelse af, at dine forældre ikke er tilfredse med dig. Jeg har talt meget med familier og her viser det sig ofte, at forældre mere er bekymrede for deres børn og deres fremtid og om de har det ok, og ikke at de ikke er tilfredse med deres børn!

Voksne (forældre) kan ofte komme til at vise deres bekymring – ved at rette på og skælde ud. Men hvis man rigtig kommer til at snakke om det, er forældrene i virkeligheden mest meget bekymrede.

Jeg håber, du kan bruge noget af det jeg foreslår.

Du er velkommen til at skrive igen/ringe eller sms’e til BørneTelefonen på 111611.

Kærlig hilsen fra Børnetelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat