Brev

Selvmord :’-(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Der godt, at du beder om hjælp til dine problemer. For du skal ikke gå alene og have det så skidt, at du tænker på selvmord. Og det er slet ikke godt, at du føler, at dine forældre hader dig.

Det synes jeg, du skal få hjælp til at få ændret på, for ALLE børn har ret til at have et godt liv! Det står der i en lov, der hedder Børnekonventionen. Børnekonventionen er en slags grundlov for børn. Her står der fx, at børn har ret til at blive beskyttet mod vold, ret til at få mad, ret til at gå til læge, ret til en uddannelse, ret til at være trygge derhjemme, ret til at sige jeres mening osv. 

Ligesom vi har regler for, hvordan vi skal færdes i trafikken, findes der altså også regler for, hvordan børn skal behandles.

Mit råd til dig er derfor at søge hjælp, hos en voksen du kender. Find en voksen, som du stoler på og fortæl ham eller hende, hvordan du har det. Det kunne være din lærer eller en pædagog på fritidshjemmet eller en venindes mor. De voksne har pligt til at hjælpe dig, hvis de hører, at du går rundt med selvmordstanker. 

Det er meget flot, at du selv er stoppet med at cutte. Sikke stærk, du er! Mit næste råd til dig er at læse lidt om selvskade for at undgå, at du igen skader dig selv. Her vil jeg anbefale hjemmesiden LMS:http://http://www.lmsos.dk/kan-vi-hjaelpe-dig/jeg-skader-mig-selv/

Mit sidste råd til dig er, at ringe ind til BørneTelefonen på telefonnummer 116111 og snakke med en af vores søde børnerådgivere, som rigtig gerne vil hjælpe dig og alle børn til at få et godt liv.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat