Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Du har fuldstændig ret i, at du har brug for hjælp. Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du har klaret mange svære ting, siden du var 9 år. Du skriver ikke, om du tidligere har fået hjælp, men jeg har en fornemmelse af, at du har gået meget med problemerne selv. Og i hvert fald er problemerne ikke blevet løst for dig, men er fortsat gennem din barndom. Det skal der stor styrke til. Men det er ikke sundt for et barn at skulle klare så svære problemer selv. Derfor føler du nu, at du er fyldt op, og at du må have hjælp – godt at du reagerer på det!

Det er godt at høre, at din mor ikke er deprimeret længere. Måske kan der nu blive mere plads til dig og dine problemer. Du skriver, at hun gerne vil flytte, men det har du ikke lyst til. Det kan jeg godt forstå, for det kræver overskud at falde til et nyt sted. 

Jeg tænker på, om din mor mon ved, hvor dårligt du har det? Eller din far? Måske var det på tide, at du fik en alvorlig snak med en af dem? Du kan til en start vise dit brev, hvor du meget fint fortæller om dit liv. Hvis ikke du synes, du vil betro dig til dine forældre, kender du måske en anden voksen, du har tillid til? Din venindes mor, din læge, en lærer fra skolen (måske en lærer fra en af de andre klasser - nu hvor dine egne lærere behandler dig så dårligt) eller et familiemedlem?

Når børn og unge ikke trives, kan de få hjælp fra deres kommune. Du kan godt selv henvende dig til kommunen, men det kunne nok være rart for dig, hvis en voksen hjalp dig. Hvis du gerne selv vil høre om kommunens tilbud til dig, kan du ringe og tale anonymt med en rådgiver. Du kan finde telefonnummer ved at google din kommunes navn + rådgivning. 

Her på BørneTelefonen vil vi også gerne hjælpe dig med at få talt med din kommune. Derfor kan du få en bisidder. En bisidder er en voksen fra Børns Vilkår, som vil være din støtte og hjælp. Du kan læse mere om vores bisidderordning på http://www.bornetelefonen.dk/bisidder

Hvis du gerne vil have støtte fra en bisidder, skal du ringe til BørneTelefonen på 116111. Her vil en rådgiver snakke med dig om det.

Du kan måske også have glæde af at kigge på http://www.selvskade.dk. Her er der gode råd til børn og unge, der skader sig selv, og du kan læse om andre i samme situation som dig. Du er nemlig ikke alene. Derfor er der mange muligheder for hjælp – både mentor og støtteperson. 

Der skal stor styrke til at klare alt det, du allerede har klaret. Godt, at du ved at skrive hertil har taget det første skridt mod at få hjælp. Jeg håber, at du fortsat lytter til den stærke stemme i dig, der holder fast i, at du fortjener hjælp og støtte – og derfor får bedt om hjælp hos en voksen.

Mange kærlige hilsener fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat