Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

seksuelleovergreb

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Først og fremmest vil jeg gerne anerkende dig for at have modet til at fortælle, hvad der foregår hjemme ved dig. Jeg forestiller mig, at det har været en stor hemmelighed i mange år, og jeg ved at det kan være rigtig vanskeligt at få sandheden ned på papir. Du er stærk og modig, at du rækker hånden ud og beder om hjælp.

Som du sikkert ved, er det ulovligt at din far voldtager dig og røre ved dig på seksuelll måder, og det er den voksnes - din fars ansvar. Seksuelle overgreb er dybt krænkende og ødelæggende for dig, og det er derfor heller ikke så mærkeligt, når du beskriver, at du har en selvskadende adfærd. Andre unge, der skærer sig selv, beskriver at det er en måde at få smerten i deres liv ud, og at det kan give en følelse af ro eller kontrol.

Jeg tænker, at du har behov for hjælp til at få overgrebene og volden stoppet. Er der nogen andre, der ved, hvad der foregår hjemme ved jer? Hvis du ikke har nævnt det for nogen, tænker jeg, at du skal forsøge at samle dig mod til at fortælle eller skrive det til en voksen. Det kan være en skolelærer, et familiemedlem, en venindes forælder eller måske en nabo. Det kan også være, at du kan gå op til lægen og fortælle at du skærer i dig selv og at der foregår nogle ting hjemme ved dig der ikke er i orden. Hvis det er for svært at sige det højt, kan du overveje at vise dit brev og mit svar. 

Måske kan det føles helt umuligt at sige det til nogen, du kender. Hvis du har det på den måde, tænker jeg, at du skal overveje at skrive eller ind ind til os på 116111. Vi kan hjælpe dig med at få hjælp til at overgrebe stopper og du får den hjælp, du har ret til. Det kan fx være ved, at du få en voksen fra BørneTelefonen - en bisidder at snakke med om de ting der sker og som vil hjælpe dig med at snakke med kommunen om at hjælpe dig. En bisidder kender loven og dine rettigheder, og tager med til møder fx i kommunen og støtter dig i at fortælle din historie,. Det er helt gratis at få hjælp fra BørneTelefonens bisidder.

Jeg håber inderligt, at du får fortalt en, du stoler på, hvad der foregår hjemme ved dig eller kontakter os på 116111, så det kan blive stoppet. Du har ret til et godt og trygt liv. Du kan også læse lidt mere om vores råd til unge, der bliver udsat for seksuelle krænkelser her: https://bornetelefonen.dk/tema/seksuelle-kr%C3%A6nkelser 

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat