Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksualitet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er svært at finde frem til, hvad der er det rigtige at gøre. Du kan forhåbentlig bruge nogle af de ideer og tanker, jeg kommer med.

Når man er 14 år, så er ens seksualitet som regel ikke fuldt udviklet og uanset hvad man føler, er det ok. Man behøver ikke at beslutte ens seksualitet, men mærke efter og se hvad det udvikler sig til. Måske har du behov for at finde et ord, der beskriver dine følelser for bedre at kunne forklare dem for andre. Er det en tanke, som du kan genkende?

Jeg tænker, at en løsning for dig kan være, at fokusere mere på, hvad du føler, end hvad du er. Det gode ved at fokusere på ens følelser er, at folk ikke kan være efter dig pga. dine følelser. Vores følelser styrer vi jo ikke selv. Det vil være nemmere for din far at sige, at det er ulækkert når to piger eller drenge kysser hinanden, end det vil være for ham at sige, at det er ulækkert, når du føler interesse for både piger og drenge. Kan du mon se, hvad jeg mener?

Dit brev giver mig det indtryk, at din mor vil have lettere ved at acceptere dine følelser end din far. Måske har hun sagt til dig, at det er ok, hvis du er til piger, fordi hun gerne vil gøre det lettere for dig at tale om de tanker, du går rundt med. Du kan begynde med at fortælle det til din mor. Det kan du fx gøre ved at vise hende brevet og måske også svaret.

Har du tænkt på, om din mor kan hjælpe med, at din far får det at vide? Måske kan I sammen aftale, hvordan I kan sige det til din far? Det kan også være, at din mor skal være den, der først fortæller det til din far og samtidig fortæller, at du er usikker på hans reaktion. Det kan måske hjælpe din far til at håndtere det, hvis han ved, at de negative ting han siger, påvirker dig på en måde, der gør det mere svært for dig. Hvis din far vidste, at du bliver ramt af at han siger noget negativt om drenge og piger der kysser med deres eget køn, så ville han måske lade være med det?

Håber du føler dig hjulpet lidt på vej? Du går med tanker, som mange unge deler med dig, og det er så modigt og flot, når man tør være åben omkring ens følelser. Hvis du har brug for at tale lidt mere, er du altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen enten telefonisk på 116 111 eller via vores chat eller sms.

Jeg vil ønske dig rigtig meget held og lykke.

De kærligste tanker fra BørneTelefonen 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat