Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

prøvet selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år.

Jeg bliver bekymret for dig, når du fortæller, at du har forsøgt at begå selvmord. Måske oplever du noget svært i livet, og at det hele er ved at blive svært at gå med selv. Derfor er det bare så godt, at du skriver og fortæller, at du gerne vil snakke med nogen om det.

Når tanker om selvmord fylder, så er det rigtig vigtigt at få talt med en voksen, om dine tanker og følelser. En voksen kan være en lærer, pædagog, en moster, en venindes forældre, en nabo, bedsteforældre eller en helt anden voksen, som du har tillid til. Hvem mon du har lyst til at tale med? Du kan lave en liste over dem, som du kommer i tanker om. Jeg er helt sikker på, at der er mange, der gerne vil hjælpe dig, hvis du fortæller dem, at du har brug for at snakke. Hvis det er svært at få sagt, kan det være en ide at vise dem dit brev til os eller sms'e med den/dem du vælger - det vigtigste er at du får sagt det.

Du skriver, at du ikke tør sige det til dine forældre, og måske er det fordi, du bliver bange for deres reaktioner? Måske tænker du, at de bliver vrede eller kede af det eller reagere på andre måder? Men hvis de får at vide, hvordan du har det, så får de mulighed for at passe på dig og give dig omsorg, så godt de kan. Hvad tænker du mon, når jeg siger det - vil det være ok at give det en chance? 

Du kæmper for at få det godt, og du har taget det første modige skridt ved at skrive herind. Det er så sejt!. Det er ikke alle, der kan finde modet og styrken til at søge hjælp. Jeg tror derfor også, at du med hjælp fra voksne kan få det godt igen.

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive direkte til os på BørneTelefonen 116111. Vi vil meget gerne lytte og snakke med dig - det kan hjælpe at snakke med en voksen om det du har brug for.

Jeg sender dig mange tanker og ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat