Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med forældrene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære K på 14 år.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, det er super flot af dig, at du har skrevet herind. Når jeg læser dit brev, tænker jeg allerede, du har taget et stort skridt ved at bede om hjælp herinde, godt gået.

Det må være rigtigt svært for dig, når du på den ene side oplever et fedt sammenhold sammen med de andre fra musical-gruppen, og så på den anden side føler, du ikke gør det rigtige overfor dine forældre. Med den alder du har nu, sker der rigtigt mange ændringer med dig. Ting du måske før havde styr på, kan måske lige pludselig opleves som vanskelige.

Måske oplever du at føle dig meget voksen på nogle tidspunkter, for så på andre tidspunkter at have rigtigt meget brug for dine forældres støtte og hjælp..? Måske kan dine forældre også mærke, at du ændrer dig... Har I talt om sådan noget…?

Kan det være en ide for dig at tale med dine forældre om, hvad du oplever som rigtigt udfordrende ting..? Hvordan mon de vil reagere, hvis du bekriver for dem eksempelvis den sejr, det må være, at turde stå på en scene og være en del af musical fællesskabet..? Måske kan du vise dem dit brev til BørneBrevkassen, sammen med mit svar? Hvis ikke de skal læse det hele, kan du så skrive et andet brev? Du fortæller rigtig flot, at du gerne vil gøre det rigtige. Mon de vil hjælpe dig?

Det kan være, de er usikre på, hvordan de bedst støtter dig. Hvis de har det sådan, er det måske en ide for dem at ringe til ForældreTelefonen på 35 55 55 57. Der kan de helt anonymt tale med en rådgiver, hvad mon de vil sige til det..?

Er der måske en af dem fra musical holdet, der også kan lide heste? Måske kan du tage en af dem med til dine heste, og på den måde se til hestene samtidig med at du var sammen med nogle venner... Kan det være lige omvendt, at der er nogle af heste-pigerne, der gerne vil se, hvad det er for noget, I laver til musical..?

Jeg ved, at ungdomsskolerne ofte har samarbejde med skolerne, der hører til området, derfor spekulerer jeg på, om det kan være en ide for dig at tale med enten en voksen fra ungdomsskolen eller en af dine lærere. Kan du betro dig til en af dem i forhold til, at du gerne vil guides lidt i rigtig retning og har brug for voksenhjælp til det…?

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, og tale med en rådgiver om, hvordan du har det. Det er helt gratis, og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat