Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

problemer med forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pige på 13 år”.

Mange tak for dit brev. Hvor er det stort, at du har overskud til at skrive til BørneBrevkassen, når alting er svært, jeg håber, du kan bruge mit svar til at komme lidt videre med dit liv… Allerførst har jeg lyst til at sige til dig, at det på ingen måde er i orden, at din far råber sådan af dig. Det er godt, du selv ved det og det er godt at din mormor også har bekræftet dig i det.  

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du har brug for nogle gode voksne i dit liv, som du kan betro dig til, og som kan give dig et kram, når du har brug for det.

Det er rigtig dejligt, at din mormor er der for dig, når hun er i nærheden, men det er svært at gøre brug af det, når hun er så langt væk… Men måske kunne du skype med hende eller på anden måde få sankket med hende om, hvor meget det slider på dig, at du ikke har det forhold til dine foældre, som du godt kunne tænke dig. Ville du mon turde sende hende en mail, hvor du fortæller hende, at du har brug for at nogen hjælper dig til at få det bedre derhjemme..?

Ellers så prøv at tænke ud i dit netværk… Måske er der en god venindes mor, som du kan betro dig til, en moster eller en sød nabo…?

Jeg tænker, det er rigtig vigtigt, at du får noget støtte nu, for det er meget svær situation, du står i med nogle forældre, som du ikke føler, du har en kontakt til…

Du skriver at du har en ok klasselærer, men at du på det senest har fået mindre tillid til hende… Jeg tænker, at du måske alligevel skulle give det en chance… Hvis du ved hun er god nok, så betyder det måske ikke så meget, at hun ikke tager dig, når du har hånden oppe i timerne… Hvis det er svært at sige, kunne du evt. give hende en kopi af dit brev til BørneBrevkassen sammen med svaret og spørge, om ikke hun vil tale med dig om, hvad du skal gøre, når hun har læst brevet...

Hun ville måske kunne hjælpe dig med en god snak, og hun vil også kunne gå videre i systemet, hvis der er brug for det…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat