Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med at være hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære H.

Jeg synes, du giver en rigtig god beskrivelse af din situation hos din mor og far, og jeg kan godt forstå, at du er frustreret over det. På den ene side føler du dig ikke klar til at flytte hjemmefra, og på den anden side føler du dig dårligt tilpas både hos din mor og hos din far.

Du skriver det ikke direkte, men jeg fornemmer, at du er vred på dine forældre over, at de ikke lytter til dig og over, at de inddrager dig i deres økonomiske problemer. Jeg tænker, at det er den vrede og den klemme, du er i, der gør, at du nu igen oplever hukommelsesbesvær og har har svært ved at overskue tingene.

Det er slet ikke fair over for dig, at din mors økonomi afhænger af, at du har adresse hos hende. Jeg synes virkelig, at hun sætter dig i en stor klemme på den måde. Men det er altså ikke dit ansvar, om hun kan blive boende i sin lejlighed. Hun er den voksne, der må ordne den slags uafhængigt af dig. 

Det er heller ikke i orden for dig selv, at du har en bopælsadresse hos din mor, hvor du sjældent er. Jeg fornemmer, at det trods alt er mere ok for dig, at være hos din far, så måske skulle du bede dine forældre om at få orden på det, så din bopælsadresse også formelt er hos din far. Det er deres ansvar, at det sker. Hvis de ikke vil det, kan du selv henvende dig til Statsforvaltningen og bede om at få ændret din bopæl. Der er 5 statsforvaltninger i landet. Hvis du googler Statsforvaltningen, kan du se, hvilken du tilhører. Det er ikke nemt at gå imod sine forældre, men du har ret til, at der bliver orden på det.

Jeg kan godt forstå, at du er skuffet over, at dine forældre ikke tager dine problemer alvorligt, men åbenbart prioriterer deres eget liv højere. Det er noget, der gør ondt.

Du har heldigvis fundet et godt netværk udenom dine forældre, og disse mennesker er bekymrede for dig.

Selv om du ikke føler dig klar til at flytte hjemmefra, tror jeg, at det er uundgåeligt, hvis du skal videre i dit liv. Det lyder ikke som om, du vil komme til at trives hverken hos din mor eller hos din far.

Jeg vil foreslå, at du snakker lidt videre med din storesøster om din tvivl i forhold til at flytte. Mon tvivlen har noget at gøre med, at du skal tage hensyn til dine forældre? Eller handler det om økonomi? Eller føler du dig ikke parat til at stå på egne ben?

Det lyder som om, hun er en god støtte for dig, og hun er jo selv flyttet hjemmefra og har nogle erfaringer med det.

Måske er det muligt, at du og din storesøster kunne bo sammen? Det kunne være en god overgang for dig.

Hvis du får orden på din bopælsadresse, kunne du også henvende dig til Ungerådgivningen i din kommune. Du kan måske få din storesøster med. Her kan du fortælle om din situation og snakke med en socialrådgiver om dine muligheder.

 Hvis det hele stadig er lidt overvældende, kan du måske starte med at ringe til Børnenes Skilsmissetelefon og tale lidt med dem: https://bornetelefonen.dk/henvisning/b%C3%B8rnenes-skilsmissetelefon

Jeg håber, at du snart kan få ro på dit liv og få den tryghed, som du længes efter - på den ene eller den anden måde.

Mange hilsener, BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat