Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med alt og alle

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Tak for dit brev. Det lyder ikke særlig rart, som du beskriver dit liv, hverken da du boede hos din mor eller nu, hvor du bor hos din far. Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er opslidende, sådan som det foregår lige nu...

Der findes ikke bare en enkelt løsning, men forhåbentlig, findes der muligheder, så du kan få mere indflydelse på dit liv Jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvad du skal gøre, for at du kan få din far til at forstå, hvordan du har det. Men på den anden side, så tænker jeg, at I nok er nødt til at tale sammen om, hvorfor det fungerer så dårligt mellem dig og ham og hvorfor du føler, at han ikke ser dig, ikke respekterer dig.

Tror du, du kunne tale med ham? Stille og roligt, når I begge to har tiden til det. Hvis ikke du kan tale med din far, sådan bare, så kunne du måske prøve, at skrive et brev, hvor du fortæller ham, hvorfor du synes det er så svært, at bo sammen med ham og din lillebror. At du har det dårligt over at skulle sige det til ham og er ked af det. Tror du, du kunne det?

Du kunne måske tage udgangspunkt i det brev, du her har skrevet og mit svar. Så ville det måske blive lettere for dig at fortælle ham, at du ikke er tilfreds med dit liv, som det er lige nu. Måske kunne du også tale med ham om dine efterskoledrømme? Ellers tænker jeg, at du måske har en anden voksen, som du kan tale med det her om?

Det kan være en fra din familie fx din farmor, en sød lærer eller en helt fjerde. En, der vil kunne hjælpe dig med at tale med din far om, hvordan du har det. Det kan tit være rart at tale personligt med en rådgiver, fordi man så har mulighed for at få vendt mange flere detaljer, end man kan i et brev. Har du lyst er du meget velkommen til at ringe gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111.
Mange hilsner BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat