Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

problemer i hjemmet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16
Tak for dit lange og meget detaljerede brev. Jeg synes, det er rigtig godt, at du har skrevet til os. Jeg bliver meget berørt af at læse dit brev og ked af at høre, hvor slemt du har det hjemme.
 
Jeg kommer til at tænke, at du må være en fantastisk stærk pige, når du har kunnet klare at leve det liv, du har levet så længe. Det er nogle meget barske vilkår, du har, og det er slet ikke i orden, sådan som du bliver behandlet af dine forældre. Heldigvis kan jeg høre at skolen også er bekymret for dig, og at de har underrettet kommunen om, at du skal have noget hjælp.

Jeg bliver faktisk meget chokeret over, at kommunen endnu ikke har grebet ind og har hjulpet dig, mere end de har. Jeg ved jo ikke, om de er klar over, hvor slemt du faktisk har det hjemme? (Det kan jeg næsten ikke tro, for så burde de have gjort noget mere for dig.) Men i hvert fald er det deres pligt at hjælpe.

 Jeg vil virkelig råde dig til at få dem fortalt hurtigst muligt, hvordan du har det, så du kan blive hjulpet bedre. Kunne du evt. have mod på at printe dit brev til BørneBrevkassen ud- evt. sammen med svaret og vise det til en af dine lærere? Hvis dine lærere ser det, så vil de kunne hjælpe dig med at få kontaktet kommunen ENDNU EN GANG - og rykke dem for, at der skal ske noget!

Jeg vil også foreslå dig at få kontakt med en bisidder fra Børns Vilkår som kan hjælpe dig med at tale din sag over for kommunen og sikre at dine rettigheder bliver overholdt. Du kan få kontakt med en bisidder på tlf 35 55 55 59 eller du kan ringe til BørneTelefonen først på 116 111 og så kan de sætte dig i kontakt med en bisidder. Du kan læse mere om ordningen på vores hjemmeside. (klik her >>)
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat