Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer i hjemmet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18

Tak for dit brev, som slet ikke er for langt. Det var rigtig godt, at du skrev herind. For det kan nemlig være rigtig ubehageligt at høre sine forældre snakke negativt om og til en – og ovenikøbet siger nogle ting om en, man ikke selv kan genkende. Og når det begynder at give tanker om selvskade og selvmord, er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Jeg vil meget gerne prøve at give dig nogle idéer til, hvad du kan gøre, så du får det bedre.

Du har jo faktisk selv prøvet på flere gode måder at håndtere det hele. Du har forsøgt at snakke med dine forældre. Du har fortalt din mor, at du har det svært. Og du hjælper til derhjemme. Det er alt sammen gode måder at komme problemerne til livs på.

Desværre ender diskussionerne med dine forældre ofte ikke på en god måde for dig. Måske er der brug for, at nogen hjælper dig og dine forældre med at få snakket ordentligt sammen? Kender du nogen, du tror, vil kunne bruges til at hjælpe dig og dine forældre med at høre på hinanden? Det kan fx være noget anden familie, en lærer eller noget helt andet?

Hvis det ikke kan lade sig gøre at få nogen til at hjælpe dine forældre og dig, kunne du måske skrive et brev til dem? Et brev har den fordel, at du kan få ”snakket ud”. Du kan få sagt det, du har på hjerte. Og dine forældre kan læse brevet på et tidspunkt, du ikke er hjemme. På den måde kan dine forældre få snakket sammen om, hvordan de skal reagere på brevet. Måske kunne du nederst i brevet skrive, at du håber, dine forældre har lyst til at snakke med dig om indholdet? Og måske kunne du foreslå et tidspunkt?

Du skriver, at du er begyndt at overveje om du skal flytte hjemmefra. Det er selvfølgelig din egen beslutning. Det vil være en mulighed for dig, at tale med en sagsbehandler i kommunen om, hvilke muligheder der ville være for dig og om, hvordan du ville kunne få noget hjælp og støtte. I de fleste kommuner, findes der også noget der hedder en ungerådgivning. Dem kan du kontakte anonymt og gratis, for at tale om din situation og dine muligheder. 

Når du før eller siden flytter hjemmefra, skal du vide, at andre unge har oplevet, at forholdet til søskende og forældre er blevet bedre. Efter man flytter, og ikke ser hinanden hver dag, ændrer ens relationer sig indimellem. Derfor tænker jeg, at en flytning måske også kunne betyde, at dit forhold til dine forældre og lillebror kunne blive bedre.

Jeg håber, at du har kunnet bruge nogle af idéerne. Hvis du har brug for flere eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat