Brev

presset/truet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Nu ved jeg jo ikke, hvad det er din far truer dig med, men du skal vide at det faktisk er ulovligt at true andre. Hvis det sker gentagende gange, kan man faktisk betegne det som psykisk vold – Her kommer det selvfølgelig an på hvad det er han truer med. 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt det er ulovligt det din far gør, og om det er psykisk vold du bliver udsat for, kan du ringe ind og snakke med dem på BørneTelefonen på 116 111, og man kan sagtens ringe derind selvom man er 17.

Med hensyn til, om du skal bo hos din mor eller din far, har du så prøvet at lave en liste over fordele og ulemper, måske kan den sige noget om hvor du vil have det bedst med at bo..? Det kan måske også være en hjælp at tænke tilbage på hvorfor du i sin tid flyttede fra din mor og hjem til din far, og omvendt, hvis du tidligere har flyttet fra din far og hjem til din mor..??

Som du selv foreslår, kunne det måske også være en idé at flytte over til din mor for en tid, for at få lidt afstand til din far, hvis du synes at I har mange konflikter.

Jeg tror, det vil være godt, hvis du kunne have mod på at søge lidt mere direkte rådgivning, så den du taler med evt. kan stille dig lidt uddybende spørgsmål og dermed også hjælpe dig med at se flere/ andre muligheder.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat