Brev

Plejehjem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig.

Hvor er det bare godt at du skriver herind til os på BørneTelefonen. Jeg vil rigtig gerne lytte og forsøge at hjælpe dig.

Det lyder til at det er rigtig svært, at være dig lige nu. Og det er fuldt forståeligt. For du oplever et kæmpe pres, nogle opgaver og pligter derhjemme, som du slet ikke burde opleve i din alder. Du har ikke ansvar for at passe jeres hjem. Ligemeget hvor mange søskende man nu er i en familie og hvor forskellige søskende er – så er det forældres ansvar at passe lige godt på alle børnene og at give alle børnene lige meget omsorg og kærlighed.

Hvis det er en for stor opgave for dine forældre, så kan de måske få noget hjælp fra jeres kommune. Der er i mange kommuner hjælp at hente, hvis man som forælder føler sig presset, stresset og mangler tid og overskud til sine børn.

Der er mange forældre der for eksempel føler sig stressede over deres arbejde, hvilket kan komme til at gå udover deres familie og børn. Det behøver ikke at betyde, at de ikke elsker deres børn højt. For det gør de fleste forældre. Men de har måske bare brug for en hjælpende hånd i hverdagen for en periode i deres liv. Man kan læse om mulighederne for familiehjælp på kommunens hjemmeside.

Jeg synes, at du skal snakke med dine forældre omkring dine tanker og følelser. Hvis du ligefrem føler dig ”adopteret” og mest af alt har lyst til at bo i en anden familie, som du har nu – så er der noget i din familie som ikke fungerer, som det skal.

For at det kan blive bedre for dig og din familie, bliver dine forældre nødt til at vide, hvordan du tænker og føler. Du kan måske vise din mor, din far eller måske dem begge det her brev, som du har sendt til os her på BørneTelefonen? Og du kan måske også vise dem mit svar til dit brev?

Dine forældre er også meget velkomne til, at ringe ind til vores ForældreTelefon på telefonnummer: 35 55 55 57. De kan læse meget mere om vores ForældreTelefon og om hvordan vores rådgivere kan hjælpe – hvis de klikker her.

Har du talt med dine forældre, men uden at der sker den store forandring – så tænk over, om der er en anden voksen du er tryg ved, som du kan fortælle de her oplevelser og følelser til? Det er vigtigt at få delt med nogen, så tingene kan blive bedre end de er nu.

Jeg ønsker det bedste for dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat