Brev

Plejebror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år,

Du lyder som en betænksom pige, der gerne vil gøre det rigtige ift. din plejebror. Du har da helt sikkert nok ret i, at han er begyndt at få interesse i det med piger. Jeg kan godt forstå, hvis du føler, at det er lidt underligt, hvis han har følelser for dig, når du betragter ham som din lillebror.

Det er faktisk meget normalt for drenge og piger i den alder, at man kan blive interesseret i en søster, halvbror, lærer, moster eller andet. Dvs. man kan godt pludselig synes, at en pige eller dreng som man egentlig ikke skal være kærester med, er spændende. Mange gange, kan man blive helt forvirret, når det sker, fordi man godt ved, at det ikke er muligt at blive kærester. Man kan få de følelser, fordi man begynder at opleve, at man f.eks. er til piger og synes, at de er spændende. Meget ofte går de følelser over igen efter lidt tid.

Så måske er han interesseret i dig. Men det kan være være, at han allerede godt ved, at det ikke er muligt at blive kærester. 

Måske du skulle prøve at tale med ham det? Du behøver jo ikke at spørge ham direkte. Du kan f.eks. spørge ham, om han nogensinde har været forelsket. Eller om han er forelsket.

Måske du selv kunne sige, at du er forelsket i en dreng fra din skole. Måske er det ikke helt rigtigt, men så ved han, at du ikke er forelsket i ham.

Det er ikke som sådan ulovligt, at være kærester med sin plejebror. Det ville være ulovligt, hvis han var din biologiske bror. Men det kan skabe en masse problemer, da han jo er en del af familien. Som du selv skriver, er han som en lillebror for dig. Hvis det bliver ved at være svært, kan du måske tale med dine forældre om det? Det kan være, at de også har lagt mærke til noget og har en god idé til, hvordan man kan snakke med ham om det.

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat