Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Please hjælp, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15
Tak for dit brev, som jeg bestemt synes er vigtigt og alvorligt, og jeg vil forsøge at hjælpe dig, så godt jeg kan. Hvor var det bare godt, at du valgte at skrive herind alligevel.
Jeg kan godt forstå, du ikke er tryg ved at komme hjem om natten, når din far bliver så vred, at du kommer til at tro, at han ville kunne finde på at slå dig. Det lyder også som om, hans nye svigerforældre er bekymrede for hans temperament, når de ligefrem går med dig ind for at sikre, at han lige falder lidt til ro. De lyder rigtig søde og betænksomme, når de sådan vil hente dig om natten - hvor er det godt, du har dem.
Gad vide, om du har snakket med dem om, hvor nervøs du er for din fars hidsighed? Ville de mon være gode at snakke lidt med? Det kunne godt tænkes, at de ville forstå dig, når de passer på dig, som de gjorde den aften... Måske har de endda også en god indflydelse på din far - lytter han til dem? Det kunne måske godt være en hjælp for dig, hvis de kunne tale lidt med din far om, at det gør dig så bange, når opfører sig sådan, som du beskriver? Hvordan lyder den ide mon?
Du skriver også, at det ikke går så godt mellem dig og din mor for tiden. Det lyder som om, I går lidt galt af hinanden, og jeg kan godt høre på dig, at du synes, din mor er urimelig overfor dig. Sådan kan det godt være i perioder, det kan de fleste nok genkende - men det må ikke gå hen og blive så slemt, at man går og får selvmordstanker, som du skriver... Hvis det kører så skævt, er der brug for at nogen hjælper med at få knuderne redt ud, så man kan få det godt sammen igen. Forstår du, hvad jeg mener?
Jeg tænker, at det lyder som om, det kunne være en god ide, hvis du kunne få noget hjælp til at få snakket med din mor. Det kan nemlig være svært at få snakket på en god måde, hvis det foregår mens man skændes. Så hvis en af din mors veninder var god at snakke med - eller en af dine veninders mor måske - kunne du måske foreslå hende, at I satte jer ned sammen og fik snakket lidt om, hvordan man kunne gøre tingene derhjemme på en god måde, så du ikke følte, at du skulle lave en masse urimelige ting..?

Det kan hjælpe rigtig meget, at der er en tredie person til stede ved sådan en snak, så man gør sig mere umage for at lytte til hinanden uden at afbryde. Hvordan lyder det mon, når jeg foreslår det? Sådan en snak kunne også komme rundt om de tanker du har om at være lidt mere hos din far og dine brødre...
Med alle de ting, du går og tænker på, så kunne det måske være rart for dig at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke lidt med en af de søde rådgivere. Det kan nemlig give lidt overblik eller lidt orden i tankerne, hvis man lige vender det lidt med en voksen, der bare lytter og stiller spørgsmål, man kan tænke over. Du kan også bruge UngeChatten eller sende en SMS til 116 111, hvis du hellere vil skrive med en rådgiver.

Måske tænker du, at det er så skidt derhjemme, at I har brug for at nogen helt udefra hjælper jer med at få et bedre forhold til hinanden..? Jeg synes, de eksempler du giver på dine forældres opførsel lyder meget ubehagelige, så måske ville det være godt at få hjælp fra kommunen..? (Men det kan du også drøfte med en af vores rådgivere, hvis du vender tilbage gennem en af de mere direkte rådgivningslinjer...)
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat