Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Overbeskyttende mor!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, det er godt du skriver herind med dine problemer derhjemme. Det må være rigtig svært for dig, når du oplever din mor på den måde. Jeg kan godt forstå dig, hvis du oplever, at det er vanskeligt for dig at få det hele til at hænge sammen.

Jeg kan forstå på dig, at det er en udfordring du har haft, allerede før du mødte din fyr. Noget du har haft vanskeligheder med i så stor en grad, at det er noget, din lærer også har lagt mærke til. Jeg spekulerer over, om din lærer kun har talt med dig, eller om det også er noget, der er talt med din mor omkring, måske til et møde?

Kunne det eventuelt være en mulighed for dig at tale med din lærer om, hvordan du har det? Det kunne være, at din lærer kunne kontakte din mor og tale med hende om lidt mere frihed til dig.

Når det så er sagt, vil jeg fortælle dig, at der tit er en stor forskel på, hvordan etniske forældre og danske forældre ser på opdragelse. Det er din mor, der har forældremyndigheden over dig, og derfor også hende der bestemmer. Selv om det kan føles overbeskyttende, er hun måske usikker på, hvordan tingene fungerer i Danmark, er det noget, du har prøvet at tale med hende om?

Jeg kan godt forstå dig, hvis du kan føle dig fanget derhjemme, specielt nu hvor du har mødt en sød fyr. Der kan være rigtig mange ting at tænke over i den retning. Derfor tænker jeg, at den hjemmeside, som hedder www.etniskung.dk
, kunne være et besøg værd for dig.

Det er en side, der er lidt ligesom Børns Vilkårs, og de er rigtig gode til at guide unge som dig med anden etnisk baggrund. På den hjemmeside er der mange muligheder for at få svar på alle mulige spørgsmål.
Det er muligt at ringe til Etnisk Ung på 70 27 76 66 og få anonym rådgivning, også uden ens forældre ved noget. Man kan heller ikke se på telefonregningen, at du har ringet dertil (og det er gratis).

Det fortæller jeg dig, fordi jeg kender andre unge med etnisk baggrund, der kan få problemer med deres forældre, hvis de gerne vil have svar på spørgsmål, som du måske går rundt med.

Du kan også bruge Børns Vilkårs Ungechat eller BørneTelefonen på 116 111, som også er gratis og anonym (og usynlig på telefonregningen).

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat