Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Overbeskyttende forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15 år. 

Det er aldrig helt sjovt med overbeskyttende forældre. Men som du selv skriver, så er de det, for at passe på dig. 

Jeg kan rigtig godt forstå, at du gerne vil ses med Bo. Det virker til, at I har det rigtig godt sammen. Jeg må samtidig indrømme, at jeg godt kan forstå dine forældre en smule. Hvis de aldrig har mødt ham eller snakket med ham, så kan jeg godt forstå, at de ikke synes, at det er så betryggende, at I skal ses alene. Jeg kan også godt forstå dig. Jeg kan godt forstå, at du synes det er pinligt, at dine forældre vil snakke med hans forældre. Men hvis alternativet er, at I ikke skal se hinanden, så er det måske okay, hvis jeres forældre lige snakker sammen, selvom det kan føles pinligt? 

Der kan måske også være nogle andre muligheder for at se hinanden. Kunne du måske invitere Bo hjem til dig? På den måde kan dine forældre også møde ham og få snakket lidt med ham. Hvis de lærer ham lidt og kende, bliver dine forældre mere trygge ved det, så må du sikkert gerne besøge ham. Det kan også være, at et møde mellem Bo og dine forældre vil være lidt pinligt, men det er sådan noget altid. Oftest er tanken om det værre end det egentlig er i virkeligheden. Det er også ofte noget, der bare skal overståes og når det er det, så tænker man ikke mere over det, Lige meget om det så var akavet eller pinligt.  De skal nok lige hilse på hinanden og så ved de det og hvor Bo bor.

Jeg tænker, at det kunne være en god ide, at du snakker med dine forældre omkring, at du føler at de er overbeskyttende. Det lyder nemlig til, at det er noget der går dig meget på. Jeg synes, at du skal fortælle dine forældre, hvordan du har det med det. I kunne måske sammen finde ud af, hvordan de kan blive mindre overbeskyttende og hvordan du skal håndtere det, når de er overbeskyttende, for det vil de fleste forældre nok altid være. Det kan være at I finder ud af, hvilke aftaler der vil være gode at lave, så I kan være trygge og ok med det - også fremover.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat