Brev

Overbeskyttende forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak for dit brev, hvor du meget fint får forklaret, hvordan du har det derhjemme. Jeg vil gerne starte med at rose dig for, at du faktisk har prøvet at tale med dine forældre. Desværre uden held.

Jeg kan forstå, at de ikke kan se ”problemet” i, at du er meget hjemme. At det er sådan en "muslimsk pige" er – og det kan også godt være, at en muslimsk pige er sådan i deres øjne. Men ikke i dine! Og nu er det jo faktisk dig, det handler om. Muslimsk pige kan man være på mange forskellige måder. Men måske kender dine forældre ikke til andre måder... endnu.

Derfor skal dine forældre måske have lidt hjælp til at forstå, at du også har et socialt liv, som du gerne vil passe. Og at det faktisk er noget, som du har ret til.

Måske kunne det være en mulighed at tage en snak med din lærer, så han/hun ved, hvordan du har det – og så kan din lærer måske hjælpe dig med at tage en snak med dine forældre? En anden mulighed er, at du inviterer dine veninder hjem til dig, så dine forældre kan lære dem at kende. Så kan de måske lidt bedre forstå, hvorfor du gerne vil tilbringe tid sammen med dem. Mon det er noget, du kan forestille dig at prøve? Det kan også være, at dine veninders forældre har mulighed for, at komme på besøg. De kan måske også være med til, at give dine forældre et indblik i, hvor vigtigt det sociale liv er for dig - ligesom for alle andre unge.

Afslutningsvis vil jeg anbefale dig "Etnisk ung", der er en rådgivning, der ved rigtig meget om, hvordan det kan være, at opleve sig splittet mellem to ”verdener”. Du kan besøge deres hjemmeside her: www.etniskung.dk/for-unge. De har bl.a. en anonym rådgivning, som måske er noget for dig?

Du er også altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat